Home ΚΥΠΡΟΣ Στο προσκήνιο ξανά (τρομο)νόμος για τη βία στα γήπεδα

Στο προσκήνιο ξανά (τρομο)νόμος για τη βία στα γήπεδα

Συμφωνα με την ιστοσελίδα του Φιλελεύθερου, philenews.com, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για να πάει στη βουλή νόμος κατά του χουλιγκανισμού. Κανείς μας δεν επικροτεί τη βία στα γήπεδα, όμως θεωρούμε πως η κάρτα φιλάθλου και η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, έχουν σαν ξεκάθαρο στόχο τον οπαδισμό και όχι τη βία στα γήπεδα. Επιπρόσθετα, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τους φόβους μας για επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και στοχοποίηση οπαδών. Αναμένεται αντίδραση των οργανωμένων. Πιο κάτω απόσπασμα από το άρθρο του Φιλελεύθερου και σύνδεσμος προς το αυθεντικό κομμάτι, με τις απόψεις του υπουργού.
Λευκωσία: Μέχρι και 10 χρόνια αποκλεισμό από τα κυπριακά γήπεδα θα προβλέπει ο νέος νόμος για τη βία στα γήπεδα που είναι έτοιμος και θα κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή.
Το νέο νομοσχέδιο που θα έχει άμεση εφαρμογή, προβλέπει σκληρά μέτρα για τους ταραξίες, αλλά θα βάζει σε τάξη και διαδικασίες που σχετίζονται με ενέργειες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, τώρα ολοκληρώνεται η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους, ενώ το νομοσχέδιο έχει συζητηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και έδωσε το πράσινο φως για να σταλεί στη Βουλή, αφού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τώρα γίνεται ο νομοτεχνικός του έλεγχος από τη Νομική Υπηρεσία και σύμφωνα με τις πρόνοιες του:

– Καταργείται η ανωνυμία των φιλάθλων με την καθιέρωση της κάρτας φιλάθλου και τη λήψη βιομετρικών στοιχείων
– Προβλέπεται ο άμεσος αποκλεισμός προσώπων που εμπλέκονται σε γηπεδική βία
– Προνοείται η λειτουργία κερκίδων καθημένων ώστε να ανοίξουν οι πόρτες των γηπέδων για οικογένειες
– Απαγορεύεται η μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων
– Καθιερώνεται το αυτόφωρο για πρόσωπα που εμπλέκονται σε επεισόδια.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/204308/mechri-kai-deka-chronia-apokleismou-ton-chouligkan-apo-ta-gipeda#sthash.vkVJRdED.dpuf