Home ΚΥΠΡΟΣ Αλλαγή στον κανονισμό για τις κίτρινες κάρτες από την UEFA

Αλλαγή στον κανονισμό για τις κίτρινες κάρτες από την UEFA


Η UEFA ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες μέλη τη για αλλαγές στους κανονισμούς για τις κίτρινες κάρτες στις διοργανώσεις του Champions League και του Europa League.
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της UEFA, όλες οι κίτρινες κάρτες και οι εκκρεμούσες ποινές από κίτρινες κάρτες, διαγράφονται μετά τα play – off των δύο διοργανώσεων.

Η UEFA πήρε την απόφαση αυτή για να υπάρχει ισονομία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους αφού, κάποιες ομάδες προκρίνονται απευθείας στη φάση αυτή και κάποιες άλλες, χρειάζεται να δώσουν από δύο μέχρι και έξι αγώνες για να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στους ομίλους.

Επίσης, όλες οι κίτρινες κάρτες διαγράφονται μετά την προημιτελική φάση των δύο διοργανώσεων και δεν μεταφέρονται στην ημιτελική φάση. Η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μην αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τον τελικό λόγω κίτρινων καρτών.

Ο κανονισμός όπως έχει αποσταλεί από την UEFA:
*Exceptionally, all yellow cards and pending yellow cards suspensions expire on completion of the play-offs. They are not carried forward to the group stage. In addition, all yellow cards expire on completion of the quarter-finals. They are not carried forward to the semi-finals.