Home ΚΥΠΡΟΣ Φιλικές νίκες «Κόκκινων» και «Κίτρινων»

Φιλικές νίκες «Κόκκινων» και «Κίτρινων»


Φιλικά παιχνίδι είχαν να δώσουν σήμερα Κυπριακές ομάδες, με  Νέα Σαλαμίνα και Απόλλωνα να κοντράρονται στην Κυπερούντα, με τους πρώτους να κερδίζουν με 2-1. Στην Αγγλία όπου βρίσκεται για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, η ΑΕΛ επικράτησε της Ρουμανικής Ταργκού Μούρες με 2-0.

Η ενημέρωση των «Ερυθρόλευκων» για την νίκη στο φιλικό:

Το δεύτερο φιλικό της παιχνίδι, στα πλαίσια της προετοιμασίας της, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Νέα Σαλαμίνα με αντίπαλο τον Απόλλων. Η ομάδα μας ήταν η νικήτρια του παιχνιδιού με 2-1.

Οι ομάδες βρίσκονται στα αρχικά στάδια προετοιμασίας και η κούραση είναι εμφανής στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Το φιλικό παιχνίδι ήταν μια ευκαιρία για χαλάρωμα αλλά ταυτόχρονα για εξαγωγή συμπερασμάτων. Ο Νεόφυτος Λάρκου χρησιμοποίησε 20 ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και δύο υπό δοκιμή.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την μπάλα να βρίσκεται την περισσότερη ώρα στο χώρο του κέντρου. Η Νέα Σαλαμίνα πήρε προβάδισμα στο 14’ με πλάγιο πλασέ του Λεόν ενώ ο Απόλλων ισοφάρισε στο 18’ με μακρινό σουτ του Γκριγκόριε.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές με την εικόνα του παιχνιδιού να διαφοροποιείται δραματικά. Στην εκπνοή του παιχνιδιού μετά από διπλή προσπάθεια ο Ενρίκε σημείωσε το 2-1.

Η Νέα Σαλαμίνα ξεκίνησε με τους Στυλιανού, Γκράιμς, Κυριάκου, Ντα Σίλβα, Έντερ, Μπαμπά, Γκργκετς(υπό δοκιμή), Βιλέλα, Τσιντί, Λεόν, Παύλου. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι Βελκόφ, Κατσής, Λαμπρόπουλος, Ενρίκε, Βασιλείου, Λεμέσιος, Σταυρινού, Χοσέ(υπό δοκιμή), Κόκκινος.

Η προετοιμασία συνεχίζεται με διπλές προπονήσεις ενώ για το Σάββατο 19 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με τη Δόξα.

Η επίσημη ενημέρωση της ΑΕΛ από τη φιλική νίκη:

Το τέταρτο της φιλικό παιχνίδι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της έδωσε η ομάδα μας στην Αγγλία και προτελευταίο πριν την επιστροφή της στη Κύπρο.

Η ομάδα μας κέρδισε με 2-0 την Ρουμανική ομάδα Ταργκού Μούρες. Είναι ομάδα που φέτος θα αγωνίζεται στη πρώτη κατηγορία Ρουμανίας.

Το φιλικό διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο Ντε Βέρε στο οποίο η ομάδα μας πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Η ομάδα μας άφησε καλές εντυπώσεις στο φιλικό και ήταν πιο δημιουργική από τα προηγούμενα παιχνίδια, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα η εστία μας.

Η ομάδα μας άρχισε αρκετά καλά το παιχνίδι και είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα η εστία μας.

Συνολικά είμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο γκολ της ομάδας μας πέτυχε ο Ανδρέας Σταύρου στο 12o λεπτό και το δεύτερο ο Οριόλ με πέναλτι στο 70ο λεπτό.

Ο Ιβάηλο Πέτεφ άρχισε το παιχνίδι με τους Ρομέρο, Χουανάν, Ρομούλο, Εσπάνα, Κυριάκου,  Ντιαλό, Οριόλ, Λίλλης, Σταύρου, Ντανιελζίνιο, Μορένο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξαν επίσης  Σαρντινέρο, Μπαρσέλος, Μπεμπε, Καρλίτος Μιγκέλ, Καρλίτος Σοάρες, Ελευθερίου, Καντού και Γεωργίου.

Δεν αγωνίστηκαν οι Νικολάου, Σιέλης, Γκικιέβιτς, Εντμάρ, Ναντό.

Η ομάδα μας θα αγωνιστεί σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι πριν επιστρέψει στη Κύπρο. Το βράδυ της Πέμπτης στις 21.30 ώρα Κύπρου θα αντιμετωπίσει την Βελγική Οστάνδη.