Home ΚΥΠΡΟΣ Π. Χριστοδούλου: “Θα μας βοηθήσει πολύ το φιλικό στην Κροατία”

Π. Χριστοδούλου: “Θα μας βοηθήσει πολύ το φιλικό στην Κροατία”


Το φιλικό της Εθνικής Ανδρών με την Κροατία στις 4 Σεπτεμβρίου, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό Πάμπο Χριστοδούλου προκειμένου να προετοιμάσει την ομάδα μας για τον εκτός έδρας επίσημο αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 9 Σεπτεμβρίου.
«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αγωνιστικό πρόγραμμα της Εθνικής μας στα προκριματικά του EURO 2016, προσπαθήσαμε να διευθετήσουμε ένα φιλικό αρχές Σεπτεμβρίου το οποίο θα μας βοηθούσε στην προετοιμασία μας. Δεν ψάχναμε απλά ένα φιλικό με μια οποιαδήποτε ομάδα.

Η Κροατία έχει αρκετές αγωνιστικές ομοιότητες με τη Βοσνία και το μεταξύ μας φιλικό θα μας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσουμε κόντρα στους Βόσνιους. Η προσοχή μας επικεντρώνεται στον επίσημο αγώνα που είναι με τη Βοσνία και το φιλικό που θα προηγηθεί με τη Κροατία, πιστεύω ότι θα είναι πολύ υποβοηθητικό για εμάς.

Πρέπει να τονίσουμε επίσης πως σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει, μετά τον αγώνα με την Κροατία, θα παραμείνουμε εκεί για προετοιμασία για άλλες τρεις ημέρες, κάτι το οποίο επιδιώξαμε, ενώ ας μην ξεχνάμε πως θα βρισκόμαστε και σε κοντινή απόσταση από τον τελικό μας προορισμό, τη Βοσνία, δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ για το φιλικό με την Κροατία ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Πάμπος Χριστοδούλου.
Άλλη μια σημαντική επιδίωξη του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού είναι, να έχει πριν από κάθε αγώνα όσο το δυνατό περισσότερες μέρες του ποδοσφαιριστές στη διάθεση του.

«Η Εθνική δεν δίνει αγώνες κάθε εβδομάδα. Για αυτό, πρέπει να αξιοποιούμε την κάθε ημέρα που έχουμε τους ποδοσφαιριστές μαζί μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις διευθετήσεις που έχουν γίνει από την Ομοσπονδία για το Σεπτέμβριο και πλέον, η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στον αγωνιστικό κομμάτι. Ο αγώνας με τη Βοσνία θα είναι εξαιρετικά δύσκολος, όμως, κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκ των προτέρων», είναι η τοποθέτηση του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού.

Επίσης, ο κ. Χριστοδούλου θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Πρωτάθλημα ξεκινά στις 23 Αυγούστου και έτσι θα έχουν προηγηθεί δύο αγωνιστικές πριν τους αγώνες της Εθνικής ενώ οι πέντε εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη μας θα έχουν δώσει επίσημους αγώνες και έτσι, οι περισσότεροι διεθνείς θα έχουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους.
«Θα δούμε όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες μπορούμε, θα αξιολογήσουμε ποδοσφαιριστές και για αυτούς που θα κληθούν, θα γίνει η κατάλληλη διαχείριση, ανάλογα με το σε ποια κατάσταση θα είναι ο καθένας», δηλώνει ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Το τελευταίο δείγμα της Εθνικής Ανδρών ήταν το φιλικό με την Ιαπωνία τον περασμένο Μάιο. Η καλή προσπάθεια που έγινε τότε, αυξάνει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση για τους επόμενους αγώνες.

«Με την Ιαπωνία κερδίσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές τους οποίους είχαμε μαζί μας για πρώτη φορά. Από την πρώτη στιγμή είχαμε στόχο να φτιάξουμε ένα κορμό 30-35 ποδοσφαιριστών, έτοιμων ανά πάσα στιγμή να μπουν στην ομάδα και το φιλικό στην Ιαπωνία ήταν πολύ χρήσιμο και από αυτή την άποψη. Επίσης, σταδιακά και μέσω των αγώνων, αρχίζουν οι ποδοσφαιριστές να εμπεδώνουν το πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους να βρίσκονται στην Εθνική τους ομάδα και από όσα έχω δει μέχρι στιγμής, είμαι πολύ ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά τα οποία, βάζουν πάνω από όλα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα», είναι το καταληκτικό σχόλιο του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού.

πηγή: cfa