Home TOP NEWS Όλα… σε 24 ώρες!

Όλα… σε 24 ώρες!

SAK_2553-kop


Ένα 24ωρο, είναι αρκετό για να αλλάξουν και πάλι τα ποδοσφαιρικά μας πρωταθλήματα. Η προδιαγραφόμενη επιστροφή στις 14 ομάδες για την α’ κατηγορία αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά αύριο με τη συγκατάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της γενικής συνέλευσης. Όλα έχουν δρομολογηθεί όμως από την ηγετική πυραμίδα της ΚΟΠ που ουσιαστικά αθετεί την υπόσχεση (περίπου όπως τις γνωστές δεσμεύσεις) ότι το πρωτάθλημα των 12 ομάδων θα είναι διάρκειας δύο χρόνων.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / SportDay 14/04

Στον ένα χρόνο όμως οι ηγέτες του Κυπριακού ποδοσφαίρου αλλάζουν γραμμή πλεύσης βρίσκοντας σαν δικαιολογία την επιθυμία των μικρών μας ομάδων και αφού έγιναν οι γνωστές παρασκηνιακές ενέργειες τα πράγματα έφτασαν στο επιθυμητό (για εκείνους) σημείο.
Αύριο λοιπόν στις 17:00 στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία, η ΚΟΠ όρισε ραντεβού με τα μέλη της άτυπης γενικής συνέλευσης, για να συζητήσουν τις αλλαγές στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα α’ κατηγορίας της περιόδου 2015-16. Μία συζήτηση όμως τυπικής διαδικασίας, αφού οι πληροφορίες της Sportday δεν θέλουν μόνο τα μικρά σωματεία, αλλά και τα περισσότερα μεγάλα να συνηγορούν στην αύξηση των ομάδων.

Έτσι λοιπόν, το σκηνικό που έχει στηθεί λέει ότι η αύξηση θα εγκριθεί αν όχι με ομοφωνία, με ελάχιστες διαφωνίες. Οι ίδιες πληροφορίες μας, θέλουν μόνο τον Απόλλωνα μέσω του Νίκου Κίρζη να διαφωνεί ευθέως με την επιστροφή στις 14 ομάδες. ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια-Ανόρθωση, είτε θα διατηρήσουν ουδέτερη στάση που μεταφράζεται σε αποδοχή της αύξησης, είτε θα ψηφίσουν υπέρ των 14 ομάδων. ενώ η ΑΕΛ που αρχικά υποστήριξε τη δημιουργία Λίγκας, ναι μεν διαφωνεί, όμως η τελική της στάση, αναμένεται να κινηθεί μεταξύ της άρνησης του Απόλλωνα και της ουδετερότητας των άλλων τριών μεγάλων ομάδων.

Η έγκριση της αύξησης από την άτυπη συνέλευση θα είναι το θέμα συζήτησης στο δ.σ. της ΚΟΠ που συνέρχεται ένα 24ωρο μετά και συγκεκριμένα, την Πέμπτη το απόγευμα στα γραφεία της ομοσπονδίας. Εκεί αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με αρκετά σενάρια να είναι ανοικτά.
Είτε θα πάμε στο παλιό σενάριο των δύο ομίλων με 6 ομάδες και δύο απευθείας διαβάθμιση, είτε θα μας… σερβίρουν κάποιο νέο φρούτο. Τα πάντα θα καθοριστούν ανάλογα με τις επιθυμίες των «αρμοδίων» που ελέγχουν και ρυθμίζουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Όπως λέμε. Περί ορέξεως ο λόγος…