Home TOP NEWS Πρωτάθλημα με 14 ομάδες για τα επόμενα τρία χρόνια

Πρωτάθλημα με 14 ομάδες για τα επόμενα τρία χρόνια

synelefsikop (2)


Με ανακοίνωση της η ΚΟΠ ενημερώνει επίσημα ότι στο Πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου οι ομάδες από 12 θα αυξηθούν σε 14. Στην γενική συνέλευση τα σωματεία υπερψήφισαν την απόφαση αυτή. Σημειώνεται ότι για τα επόμενα τρία χρόνια το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με 14 ομάδες, όμως στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στις 12 Περισσότερα πιο κάτω:

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ με συντριπτική πλειοψηφία  αποφάσισαν να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ομοσπονδίας το οποίο θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη, την αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 για τις επόμενες τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους, 2015-2016,  2016-2017 και 2017-2018.

Ακολούθως και σύμφωνα με το εξαετές πλάνο προγραμματισμού που αποφασίστηκε, θα επιστρέψουμε σε Πρωτάθλημα 12 ομάδων για τις ποδοσφαιρικές περιόδους  2018-2019, 2019-2020 και 2020-2021.

Η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος για τις επόμενες τρεις περιόδους, σύμφωνα με την εισήγηση της Συνέλευσης θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 6 ομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα διαβαθμίζονται απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης θα διαβαθμίζεται και η τελευταία ομάδα από το δεύτερο όμιλο.

Στη σημερινή Άτυπη Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης ξεκαθάρισε ότι η τελική απόφαση για τον αριθμό των ομάδων στην Α’ Κατηγορία καθώς και ο τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, ανήκει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πλην όμως η Γενική Συνέλευση μπορεί να καθοδηγήσει το Δ.Σ με εισήγηση.

Πριν την ψηφοφορία, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ τόνισε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο από το Δ.Σ., δεν θα αφορούν μόνο τα δύο επόμενα χρόνια αλλά θα πρέπει να καταρτιστεί ένα δεσμευτικό πλάνο εξαετίας, κάτι που τελικά συμπεριλήφθηκε στην εισήγηση η οποία θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Τα επιχειρήματα που τέθηκαν για αύξηση των ομάδων, αφορούν κυρίως την ανάγκη των μικρομεσαίων Σωματείων για λιγότερο ανταγωνισμό στην κάτω ζώνη της κατάταξης, ούτως ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους και να τακτοποιήσουν παλαιές οφειλές.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ τόνισε πως στη φετινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι έχουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, όλα τα Σωματεία υπέστησαν μείωση εσόδων από 100 μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ.

«Για ένα Σωματείο με έσοδα μισό εκατομμύριο ευρώ, η απώλεια 100 χιλιάδων, είναι πολύ σημαντική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσοκούμνης.

«Διασφαλίσαμε για τα Σωματεία τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όμως, αυτό που δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε είναι τα έσοδα από την παρουσία του κόσμου. Φέτος, η προσέλευση επηρεάστηκε από τη συζήτηση που έγινε για την κάρτα φιλάθλου, κάτι που ενδεχομένως να μας απασχολήσει και στην επόμενη σεζόν αλλά και από τη γενικότερη οικονομική κρίση», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ.

Ακολούθησε συζήτηση με αποτέλεσμα τα μέλη της Συνέλευσης να καταλήξουν στην εισήγηση για το εξαετές πλάνο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες για τα επόμενα τρία  χρόνια και επιστροφή στις 12 ομάδες από το 2018-2019 και μέχρι το 2020-2021.

Σύμφωνα με την εισήγηση, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, με τη λήξη του Πρωταθλήματος θα διαβαθμιστούν τρεις ομάδες και από τη Β’ Κατηγορία θα ανέλθει μόνο μια ομάδα.

Στην αυριανή συνεδρία του διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ θα ληφθούν αποφάσεις για τον αριθμό των ομάδων και τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Β’, Γ’ Κατηγορίας.