Home ΚΥΠΡΟΣ Λευκαρίτης: «Παράξενο το τάιμινγκ των αποκαλύψεων»!

Λευκαρίτης: «Παράξενο το τάιμινγκ των αποκαλύψεων»!

lefkaritis


Και αυτό το διάστημα οι υποχρεώσεις του Κύπριου αντιπρόεδρου της UEFA και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA είναι πολλές και συνεχείς. Το Gazzetta.gr τον εντόπισε στην Κύπρο και λίγο πριν αναχωρήσει για ακόμα ένα ταξίδι του στην Ευρώπη με τον Μάριο Λευκαρίτη να μιλάει για την FIFA, τις εκλογές και τα περί διαφθοράς, τους Μπλάτερ και Γκιρτζίκη αλλά και την παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας στην ΕΠΟ. Διαβάστε αναλυτικά:

– Τι πρώτο σχόλιο θα μπορούσατε να κάνετε για τις εκλογές της FIFA;

Έγιναν δημοκρατικές εκλογές. Η διαδικασία ήταν κανονική και σωστή και για μένα ήταν αναμενόμενο να εκλεγεί ο κ. Μπλάτερ.

– Πως βλέπετε όμως όλες αυτές τις αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στην FIFA και τις συλλήψεις συγκεκριμένων ανθρώπων;

Το παράξενο είναι ότι έγιναν αυτά που έγιναν μία ημέρα πριν το συνέδριο της FIFA. Αυτό αποτελεί τροφή για υποψίες και για πολλά ερωτηματικά. Αυτό δεν σημαίνει πως συγχωρούνται όσοι έκαναν αυτά που έκαναν…

– Θεωρείτε δηλαδή πως το τάιμινγκ είναι παράξενο;

Είναι πολύ παράξενο το τάιμινγκ. Εάν ήθελαν να συλλάβουν ορισμένους ανθρώπους από την Αμερική ή από αλλού γιατί δεν το έκαναν τόσο καιρό και το έκαναν τώρα; Αυτό είναι το παράξενο. Πολύ παράξενο…

– Τις κατηγορίες και τα όσα γράφονται πως τα αντιμετωπίζετε;

Κοιτάξτε. Μπορεί να έγιναν όλα αυτά που λέγονται. Δεν έχουν δικαστεί ακόμα αυτοί οι άνθρωποι. Θα δούμε τι κατηγορίες θα υπάρξουν στο τέλος και το τι θα αποδειχθεί στην ουσία. Ας περιμένουμε.

– Για εσάς είναι θετικό ή όχι ότι εξελέγη για άλλη μία φορά στην προεδρία της FIFA ο Σεπ Μπλάτερ;

Κοίταξε να δείτε. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά για τον κ. Μπλάτερ. Είναι θετικό για παράδειγμα πως έχει μεγάλη και φοβερή εμπειρία. Από την άλλη αρνητικός παράγοντας είναι η ηλικία του. Eίναι 79 ετών και μόλις τελείωσει την θητεία του θα είναι πάνω από 81. Ο ίδιος λέει πάντως πως νιώθει πιο νέος και από 50άρης, οπότε θα τα δούμε όλα αυτά στην συνέχεια.

– Ποιά είναι η δική σας θέση για την διαμάχη FIFAUEFA και ελληνικής κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο της χώρας μας;

Κοιτάξετε είναι λυπηρά πράγματα όλα αυτά. Γνωρίζοντας και τους προηγούμενους προέδρους της ΕΠΟ καταλαβαίνω το τι σας λέω. Τον ξέρω τον κ. Γκιρτζίκη και πιστεύω ότι έχει πολύ καλή φήμη και πολύ καλό όνομα. Είναι ένα τιμιότατος άνθρωπος απ’ όσο είμαι σε θέση να ξέρω. Το να παρέμβεις στα εσωτερικά της ΕΠΟ δεν το αντιλαμβάνομαι.

Να παρέμβεις σε θέματα βίας και να τιμωρήσεις τους υπευθύνους και τους ανθρώπους που είναι πίσω από φαινόμενα διαφθοράς το δέχομαι. Είναι καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας. Της κάθε Πολιτείας. Κανένας δεν το αρνείται. Το περιβόητο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών όμως είναι ένας πολύ σοβαρός κανόνας στο καταστατικό των FIFA και UEFA και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους.