Home ΚΥΠΡΟΣ Ο Χριστάκης Χριστοφόρου αναλαμβάνει την Εθνική Κύπρου

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου αναλαμβάνει την Εθνική Κύπρου

xristakis-xristoforou


Νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών είναι ο Χριστάκης Χριστοφόρου. Η απόφαση λήφθηκε στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής με θέμα συζήτησης τις Εθνικές μας ομάδες. Η συμφωνία με το νέο Ομοσπονδιακό μας προπονητή προνοεί συμβόλαιο για δύο χρόνια και θα την καθοδηγήσει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η σημερινή απόφαση της ΚΟΠ να μου αναθέσει την ευθύνη της Εθνικής μας ομάδας. Θα εργαστούμε σκληρά με στόχο πάντοτε το καλύτερο δυνατό στις δύσκολες υποχρεώσεις που μας περιμένουν» είναι το πρώτο σχόλιο του Χριστάκη Χριστοφόρου στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1964 και εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην ΑΕΛ. Δούλεψε επίσης στον Απόλλωνα με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Κυπέλλου και δύο προκρίσεις στους ομίλους του Europa League.

Στο παρελθόν εργάστηκε επίσης στην Εθνική Παίδων U-17 και την οδήγησε σε πρόκριση στον Elite round.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ΑΕΛ και στο Αποέλ, ενώ σε Εθνικό επίπεδο αγωνίστηκε στην Εθνική Νέων, την Ολυμπιακή ομάδα και την Εθνική Ανδρών.

Εθνική Ελπίδων
Όσο αφορά την Εθνική Ελπίδων η απόφαση για το νέο προπονητή θα ληφθεί εντός Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία συνεργασίας με τον Κώστα Μαλέκκο προνοούσε συμβόλαιο μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2015.

Τεχνικός Διευθυντής
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας συζητήθηκε και αποφασίστηκε η πρόσληψη σε σύντομο χρονικό διάστημα, Τεχνικού Διευθυντή για τις Εθνικές μας ομάδες που θα λειτουργεί υπό την Σχολή Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ.

Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.