Home ΚΥΠΡΟΣ Μνημόνιο συνεργασίας της ΚΟΠ με Βαλκανικές Ομοσπονδίες

Μνημόνιο συνεργασίας της ΚΟΠ με Βαλκανικές Ομοσπονδίες

atypi-geniki-kop-koumas-koutsokoumnis (7)


Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Γιώργος Κούμας θα μεταβούν στο Βελιγράδι για να συμμετάσχουν σε συνάντηση με τους επικεφαλής Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών της περιοχής των Βαλκανίων.

Η συνάντηση θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν, εκτός από την Κύπρο, οι Ομοσπονδίες της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια συνάντησης που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Μαυροβούνιο, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των χωρών με στόχο την πρόοδο του ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Το μνημόνιο προνοεί μεταξύ άλλων, την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ομοσπονδιών, τη συνεργασία τους για καταπολέμηση του φαινομένου των στημένων αγώνων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Ομοσπονδιών σε θέματα διαιτησίας και εκπαίδευσης προπονητών, τη συνεργασία σε θέματα μάρκετινγκ, αναπτυξιακού ποδοσφαίρου grassroots, επικοινωνίας και εμπορικής εκμετάλλευσης του αθλήματος, την ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την UEFA και τη FIFA καθώς και τη διοργάνωση σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει και παρακολούθηση του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο Βελιγράδι.