Home ΚΥΠΡΟΣ Η εξασφάλιση αδειοδότησης των σωματείων, ο οικονομικός έλεγχος και τα κριτήρια υποδομής

Η εξασφάλιση αδειοδότησης των σωματείων, ο οικονομικός έλεγχος και τα κριτήρια υποδομής

cfa-kop


Όλα τα σωματεία που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Ά Κατηγορίας την περίοδο 2016-17 εξασφάλισαν αδειοδότηση. Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΟΠ για τις αδειοδοτήσεις, τον οικονομικό έλεγχο μέσω του οποίου ανακοινώνει το συνολικό χρέος των σωματείων, αλλά και τα στάδια που μπορούν να φιλοξενήσουν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις:

Τα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Cyta περιόδου 2016 – 2017 εξασφάλισαν αδειοδότηση μέσα από τη διαδικασία ελέγχου κριτηρίων της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων που ολοκληρώθηκε στις 20.05.2016.

Από τη διαδικασία του ελέγχου πέρασαν τα έντεκα Σωματεία που συνεχίζουν στο Πρωτάθλημα Cyta καθώς και τα τρία Σωματεία που εξασφάλισαν την άνοδο τους από το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, η ΑΕΖ Ζακακίου και η Αναγέννηση Δερύνειας.

Αδειοδοτήθηκε επίσης η Πάφος FC, ενώ τα Σωματεία Αγία Νάπα και Ένωση Νέων Παραλιμνίου που διαβαθμίστηκαν με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, θα περάσουν από τη διαδικασία του ελέγχουν μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.

Οικονομικός έλεγχος
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων, το συνολικό χρέος των Σωματείων που αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας το 2014 ήταν 65.5 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2015, το ποσό αυτό ανήλθε στα 65.7 εκατομμύρια.

Παρά το γεγονός ότι σταθεροποιήθηκε το χρέος και προϋπολογισμοί Σωματείων μας μειώνονται, η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος βιωσιμότητας κάποιων Σωματείων παραμένει.

Κριτήρια υποδομής
Για σκοπούς Ευρωπαϊκών αγώνων και σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου κριτηρίων υποδομής, το Τσίρειο Στάδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το φως της ημέρας μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο.

Στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και μέχρι τα Play-offs του Europa League.

Το Στάδιο ΓΣΖ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το φως της ημέρας μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο και για τις δύο διοργανώσεις.

Το Στάδιο ΓΣΠ μπορεί να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκούς αγώνες σε όλες τις φάσεις.