Home ΚΥΠΡΟΣ Σαφείς οδηγίες προς τους διαιτητές για τη συμπεριφορά ποδοσφαιριστών

Σαφείς οδηγίες προς τους διαιτητές για τη συμπεριφορά ποδοσφαιριστών

 


Σαφείς οδηγίες για να τιμωρούν τους ποδοσφαιριστές που με την συμπεριφορά τους υπονομεύουν την προσωπικότητα του διαιτητή κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα πήραν από την Επιτροπή Διαιτησίας και τους εκπαιδευτές τους οι διαιτητές.

Η υπονόμευση της προσωπικότητας ενός διαιτητή προκύπτει μέσα από προσπάθεια εκφοβισμού του από τους ποδοσφαιριστές μετά από μια απόφαση του την οποία αμφισβητούν με έντονες χειρονομίες ή γκριμάτσες ή ακόμη και φραστικά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Άλαν Σνόντι και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Χιου Ντάλλας έδωσαν σαφείς οδηγίες προς τους διαιτητές στην τελευταία τους συνάντηση προκειμένου να μην κάνουν πλέον ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές και σχετική ενημερωτική επιστολή θα σταλεί προς όλα τα Σωματεία για να προειδοποιήσουν τους ποδοσφαιριστές τους.

«Ο λόγος που οι διαιτητές ενημερώθηκαν να δρουν πιο αποφασιστικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γιατί έχουν την ευθύνη να προστατέψουν την εικόνα του παιχνιδιού. Το να βλέπουμε ένα διαιτητή να περικυκλώνεται από ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται για μια απόφαση του με τρόπο εκφοβιστικό ο οποίος υπονομεύει την κυριαρχία του διαιτητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι κάτι που δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί», δηλώνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ κ. Χιου Ντάλλας και προσθέτει:

«Οι διαιτητές μας έχουν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να πάρουν μια απόφαση χωρίς να έχουν το πλεονέκτημα των πολλών επαναληπτικών προβολών από την τηλεόραση. Το έργο τους θα διευκολυνθεί αν τους επιτρέπεται να αποφασίζουν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς οι ποδοσφαιριστές να τους περικυκλώνουν και να διαμαρτύρονται. Σε πρόσφατο σεμινάριο πριν τη διακοπή των αγώνων για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, οι διαιτητές ενημερώθηκαν ότι οφείλουν να μην ανέχονται πλέον τέτοιες συμπεριφορές ποδοσφαιριστών και να δρουν αποφασιστικά, επιβάλλοντας τις απαιτούμενες πειθαρχικές κυρώσεις».

Η θέση του Άλαν Σνόντι
“Στηρίζω απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός προς τους διαιτητές και θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές, να αποφύγουμε στο μέλλον την υπονόμευση της κυριαρχίας των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο», δηλώνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Άλαν Σνόντι.