Home ΚΥΠΡΟΣ Ο νέος τεχνικός των Κυπρίων διεθνών

Ο νέος τεχνικός των Κυπρίων διεθνών

 


Από τον Ran Ben Shimon θα γίνει η επόμενη κλήση της Εθνικής Κύπρου, αφού ο Ισραηλίτης είναι ο νέος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση και οι πρώτες δηλώσεις:

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Ran Ben Shimon στη θέση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Ο κ. Ben Shimon συναντήθηκε στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον Α’ Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Χάρη Λοϊζίδη και κατέληξαν σε συμφωνία για συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το Φθινόπωρο του 2019, με το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής μας στα προκριματικά του EURO 2020.

Ο Ran Ben Shimon είναι 46 ετών (28 Νοεμβρίου 1970) και κατάγεται από το Ισραήλ. Εργάστηκε ξανά στην Κύπρο, την περίοδο 2012 – 2013 και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ Λάρνακας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε ομάδες της πατρίδας του και συγκεκριμένα στις Hapoel Tel Aviv, Maccabi Petah Tikva και Beitar Jerusalem. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2005 και εργάστηκε επίσης, πριν έρθει στην ΑΕΚ το 2012, στη Hapoel Haifa, στην Ironi Kiryat Shmona και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με την Ironi Kiryat Shmona κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ισραήλ τη σεζόν 2011-2012.

Ο κ. Ben Shimon αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του. Ο πρώτος αγώνας στον οποίο θα έχει την ευθύνη της Εθνικής μας θα είναι στις 31 Αυγούστου 2017 στον αγώνα με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στο ΓΣΠ για προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δίνεται να εργαστώ στην Εθνική ομάδα της Κύπρου. Ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα και θα είμαι πολύ ευτυχής αν καταφέρω να πετύχω κάτι με την Εθνική Κύπρου» δήλωσε ο κ. Ben Shimon αμέσως μετά τη συμφωνία για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών.