Home TOP NEWS Πανέτοιμοι οι Κύπριοι διεθνείς

Πανέτοιμοι οι Κύπριοι διεθνείς


Με πέντε “πράσινους” να συμμετέχουν στην προπόνηση, η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει του αυριανού αγώνα στο ΓΣΠ με αντίπαλο τη Βοσνία. Δημήτρης Χριστοφή, Μάριος Δημητρίου, Κωνσταντίνος Παναγή, Φάνος Κατελάρης και Ρενάτο Μαργκάσα είναι οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που κλήθηκαν από τον Ραν Μπεν Σιμόν, που θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου. Το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

Οι προπονήσεις τελείωσαν, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και πλέον, όλοι στην Εθνική μας ομάδα μετρούν αντίστροφα για τον αυριανό αγώνα με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Η τελευταία προπόνηση έγινε στο ΓΣΠ με όλους τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν κανονικά και το Ραν Μπεν Σιμόν να έχει να επιλέξει από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές, τους έντεκα που θα ξεκινήσουν αύριο τον αγώνα: Γιωργαλλίδης, Παναγή, Μιχαήλ, Μ. Δημητρίου, Τζ. Δημητρίου, Μερκής, Κατελάρης, Αντωνιάδης, Αβραάμ, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Νικολάου, Λαμπάν, Κάστανος, Μαρκάσα, Οικονομίδης, Αλεξάνδρου, Α. Κωνσταντίνου, Β. Παπαφώτης, Μακρής, Χαραλαμπίδης, Χριστοφή Σωτηρίου και Μυτίδης.

Στην κλήση βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Λαϊφης που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής την Πέμπτη λόγω καρτών.

 

Το κλίμα στην Εθνική μας είναι πάρα πολύ καλό και όλοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι να πετύχουν νικηφόρο αποτέλεσμα, παρά το βαθμό δυσκολίας του αγώνα.

Η Βοσνία βρίσκεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο μας, όμως όπως τόνισε στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής της ομάδας μας Ραν Μπεν Σιμόν, ο αγώνας δεν είναι λιγότερο σημαντικός για την Κύπρο. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουν όλοι στην ομάδα μας την αυριανή αναμέτρηση, την 7η στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018, με την ευχή ότι μετά το τέλος του αγώνα, οι βαθμοί της ομάδας στον όμιλο από επτά, θα γίνουν δέκα.

Ο αγώνας θα γίνει στο ΓΣΠ, θα αρχίσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΡΙΚ.

Η Εθνική μας μπορεί να είναι ανταγωνιστική με οποιοδήποτε αντίπαλο και το ίδιο θα κάνει και στον αυριανό αγώνα με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, δήλωσε μεταξύ άλλων στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεων του, ο κ. Σιμόν δεν παρέλειψε να στείλει τα συλλυπητήρια του προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη για το χαμό της κόρης του, λέγοντας συγκεκριμένα πως «σήμερα είναι μια λυπηρή μέρα για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Ο Πρόεδρος να ξέρει πως είμαστε δίπλα του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Όσον αφορά το αγωνιστικό, δήλωσε: «Έχω διαπιστώσει πως ο κόσμος στην Κύπρο αγαπά με πάθος τις ομάδες του. Θέλω να μικρύνουμε αυτό το κενό που υπάρχει μεταξύ της αγάπης για την ομάδα και της αγάπης προς την Εθνική. Ο κόσμος έχει αντίληψη, μπορεί να διακρίνει την καλή προσπάθεια και αν έρθει στο γήπεδο να δει την Εθνική του, θα το διαπιστώσει».

«Είναι σημαντικό να έχουμε την στήριξη του κόσμου για να κάνουμε το επόμενο βήμα, αν αλλάξουμε επίπεδο. Είναι κλειδί για αυτή την ομάδα να έχει τον κόσμο δίπλα της. Ο αυριανός αγώνας είναι σημαντικό για τη Βοσνία, όμως δεν είναι λιγότερο σημαντικός για εμάς. Αντιμετωπίζουμε όλους τους αγώνες το ίδιο και προσπαθούμε σε όλους για τη νίκη».

Ο κ. Σιμόν δήλωσε επίσης: «Ήρθα σε μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Πραγματικά απολαμβάνω να δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές μου και διακρίνω τη μεγάλη τους επιθυμία να πετύχουν με την Εθνική. Επίσης, το προσωπικό και η Ομοσπονδία μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε ούτως ώστε εμείς να ασχολούμαστε μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Θέλω να δημιουργήσω μια ομάδα που θα έχει περηφάνεια και δικό της DNA, μια ομάδα που να πιστεύει ότι είναι ικανή να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε γήπεδο. Όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις».

Ερωτηθείς για τυχόν αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για την απόφαση του Στάθη Αλωνεύτη να αποχωρήσει από την Εθνική, δήλωσε: «Σε όλες τις Εθνικές υπάρχουν προβλήματα είτε από τραυματισμούς είτε από κάρτες. Έχω ένα εξαιρετικό ρόστερ, το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσα να έχω τη δεδομένη στιγμή. Πάντα ασχολούμαι μόνο με τους ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεση μου και οι οποίοι μπορούν να με βοηθήσουν. Ασφαλώς θέλω κάποια παιδιά που είναι τραυματίες να επιστρέψουν, όμως αυτή την στιγμή εμπιστεύομαι πλήρως τους παίκτες που έχω στη διάθεση μου».

Τους ποδοσφαιριστές στη Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Τζέισον Δημητρίου, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που θα συνεργαστώ ξανά με τον κ. Ραν Μπεν Σιμόν. Τον είχα προπονητή μου στην ΑΕΚ και πραγματικά έμαθα από αυτόν πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο που δεν τα ήξερα προηγουμένως. Τα προηγούμενα χρόνια φτάσαμε κοντά στο να πετύχουμε κάτι καλό ως Εθνικής, με αυτό τον προπονητή πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Το κλίμα στην ομάδα είναι φανταστικό και όλοι ανυπομονούμε για τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Θα ήταν φανταστικό να μπούμε αύριο στο γήπεδο και να δούμε πολύ κόσμο στις κερκίδες για να ενισχύσει την προσπάθεια μας».

Εισιτήρια για τον αγώνα Κύπρου – Βοσνίας: Την Πέμπτη τα ταμεία στο ΓΣΠ θα είναι ανοικτά από τις εννέα το πρωί και χωρίς διακοπή μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα στις 21:45.

Μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΠ τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 30 Αυγούστου. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η τιμή των εισιτηρίων είναι στα 10 ευρώ γενική είσοδος και 15 ευρώ το οικογενειακό πακέτο για την ανατολική κερκίδα (για δύο ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 12 ετών).

Όσοι προμηθευτούν εισιτήρια για το κάτω διάζωμα της δυτικής κερκίδας, παρακαλούνται να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους. Μπορούν να απευθύνονται για βοήθεια στους ταξιθέτες / επιτηρητές που θα βρίσκονται στην κερκίδα. Δεν θα ισχύσουν οι θέσεις στην ανατολική κερκίδα.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος στη διεκπεραίωση αγοράς on line εισιτηρίου ή για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 22-267132 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Για κάθε εισιτήριο που αγοράζεται ηλεκτρονικά, θα υπάρχει επιπλέον χρέωση 0.30 σεντ.