Home ΚΥΠΡΟΣ Ανακοινώθηκε η ποινή στον Δρ. Γιάγκου για την υποθεση Ουζόχο

Ανακοινώθηκε η ποινή στον Δρ. Γιάγκου για την υποθεση Ουζόχο


Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η ποινή στο Δρ. Κυριακό Γιάγκου για την πολύκροτη υπόθεση με το δελτίο υγείας του πρώην τερματοφύλακα της Ανόρθωσης και νυν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φράνσις Ουζόχο.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Γιάγκου είναι φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή τριών χρόνων, με το δικαστήριο να στηρίζει την απόφασή του στο ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση του Δελτίου Υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα, καθώς τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από τις εξετάσεις του Νικόλα Στεφανέλι.

Ο δικαστής, νωρίτερα σήμερα στο δικαστήριο, είχε δηλώσει ότι παρά το γεγονός πως τα αδικήματα είναι σοβαρά, απουσίαζαν στοιχεία βλάβης και ζημιάς σε άλλο πρόσωπο ενώ έλαβε σοβαρά υπόψη και το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, στον κ. Γιάγκου επιβλήθηκαν 4 μήνες φυλάκιση σε πέντε αδικήματα, με αναστολή. “Θα πρέπει να σας δοθεί άλλη μια ευκαιρία” τόνισε ο Δικαστής.

  • Ο Δικαστής στην απόφαση του, έλαβε υπόψη τη συνεργασία του κατηγορούμενου με την Αστυνομία, καθώς και ότι η καταδίκη του είναι λόγω της δικής του παραδοχής.
  • Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι προσέφερε από το 2004 αφιλοκερδώς της υπηρεσίες του. Πριν τον αγώνα Ανόρθωση-Απόλλων, τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Σημείωσε ότι, η καταδίκη του σε φυλάκιση θα έχει επιπτώσεις στην καριέρα του.
  • Ο Δικαστής ανέφερε ακόμα ότι ο Γιάγκου δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ζημιά στον οποιοδήποτε. “Από τα δεδομένα λειτούργησε αυτόβουλα και παράνομα, χρησιμοποιώντας την θέση και τη ιδιότητα του ως μέλος της Ανόρθωσης. Ενήργησε μεθοδικά. Το περιστατικό ήταν μεμονωμένο” είπε χαρακτηριστικά.