Home ΚΥΠΡΟΣ Ανακοίνωση ΓΣΠ για το Goal Line Technology

Ανακοίνωση ΓΣΠ για το Goal Line Technology


Το Goal Line Technology και το VAR λειτουργούν μόνο σε φάση ομίλων τονίζει μέσω ανακοίνωσης του το ΓΣΠ με αφορμή το γκολ που σημείωσε στον αγώνα με την Σκωτία η Εθνική Κύπρου και το οποίο δεν μέτρησε.

Η ανακοίνωση:

Επειδή αρκετοί φίλαθλοι επικοινώνησαν με τον ΓΣΠ για να ρωτήσουν γιατί το Goal Line Technology που είναι εγκατεστημένο στο ΓΣΠ δεν λειτουργούσε το περασμένο Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με τη Σκωτία, για τα προκριματικά του EURO 2020, ο ΓΣΠ διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο σύστημα, όπως και το VAR (του οποίου η υποδομή είναι επίσης εγκατεστημένη στο ΓΣΠ), λειτουργεί στις διοργανώσεις που προβλέπεται από την UEFA (για αγώνες ομίλων Champions και Europa League).

Οι χειριστές των συστημάτων να έρχονται από την εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση η UEFA. Στους προκριματικούς αγώνες τόσο του Euro όσο και του Champions και Europa League δεν προβλέπεται και δεν χρησιμοποιείται.

Στις εγχώριες διοργανώσεις τα συστήματα αυτά μπορεί να λειτουργούν εάν και εφόσον αποφασίσει και τα θεσμοθετήσει η οικεία ομοσπονδία.