Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Μια σωστή επένδυση σε βάθος χρόνου

Λίμπερο: Μια σωστή επένδυση σε βάθος χρόνου

kypelo-agianapa29-filiotis


Γράφει ο Λίμπερο

Το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκινάει πολύ νωρίς την προετοιμασία της για τη νέα περίοδο αγχώνει τον κόσμο ως προς την ετοιμότητα της ομάδας. Ο προγραμματισμός βρίσκεται σε πρώτο πλάνο ωστόσο όπως όλοι γνωρίζουμε είναι αδύνατο η ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι κομπλέ από προσθήκες πριν αναχωρήσει για Αυστρία. Όλο αυτό μου δημιουργεί το εύλογο ερώτημα που δεν είναι φετινό.

Νεαροί ποδοσφαιριστές 1

Γράφτηκε από χθες στην σελίδα μας πως η προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Αυστρία θα δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές να αποδείξουν αν αξίζουν συμπερίληψη τους στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Μπορούν να ανταποκριθούν;

Νεαροί ποδοσφαιριστές 2

Πέρυσι αγωνίστηκαν δανεικοί σε μικρές ομάδες και πρόσθεσαν εμπειρίες στα πόδια τους, φέτος έχουν την ελπίδα πως θα φανούν χρήσιμοι στο τεχνικό επιτελείο. Υπάρχει όμως μια αβεβαιότητα για το βαθμό ετοιμότητας τους που πιστεύω θα εξαλειφτεί αν πραγματικά επενδύσουμε στο μέλλον και δεν συντηρούμε απλά της ακαδημίες για χάρη της συνήθειας.

Νεαροί ποδοσφαιριστές 3

Διαβάζοντας το αναλυτικό πλάνο των συνδυασμών που εμφανίστηκαν στις εκλογές του 2014 αλλά και στις φετινές, παρατηρώ πως το κεφάλαιο Ακαδημία βρίσκεται σε περίοπτη θέση κάτι που λυπάμαι δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή.

Αποχωρήσεις: Ήδη άρχισαν να ξεκαθαρίζουν αρκετές εκκρεμότητες όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούν. Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ.

Ανανεώσεις: Ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα θα γίνει προσπάθεια να ανανεωθούν τα συμβόλαια τους. Αυτό βγαίνει προς τα έξω και με την έλευση προπονητή οι διαδικασίες θα επισπευτούν.

Τυχαίο; Κάθε ποδοσφαιριστής που ακούγεται για το ρεπορτάζ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ταυτόχρονα ακούγεται και για τον αιώνιο. Λέτε όλο αυτό να γίνεται τυχαία;