Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Αυτή πρέπει να είναι η στάση των διοικούντων

Λίμπερο: Αυτή πρέπει να είναι η στάση των διοικούντων

DSC_0042


Γράφει ο Λίμπερο

Προέκυψαν ενδιαφέρον ζητήματα από την παρουσίαση του προπονητή και των στόχων της ομάδας. Αυτό που με χάλασε προσωπικά ήταν το γεγονός πως δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο η φράση «στόχος μας το πρωτάθλημα» αν και το συμπέρασμα από τα λεγόμενα Νταμπίζα – Κάρβερ φωτογράφησε την κορυφή.

Μανία με τα ονόματα
Λίγες ήταν οι εύστοχες ερωτήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης. Είναι λογικό σε κάποιο βαθμό το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης αλλά και του κόσμου κατ’ επέκταση να εστιάζεται στις μεταγραφές και την ονοματολογία, όμως η διάσκεψη έπρεπε να επικεντρωθεί στον προπονητή. Θα ήθελα πολύ περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που αναφέρω πιο κάτω.

Θα μπορούσαν να αναλυθούν περισσότερο
Ποια είναι η φιλοσοφία και η τακτική του κύριου Κάρβερ, ποια η προσέγγιση που θα έχει στην διάρκεια της σεζόν και ποιος είναι ο βαθμολογικός στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Τι γνωρίζει για το επίπεδο των ανταγωνιστών, ποια είναι τα σημεία που θέλει να βελτιώσει από την περσινή ομάδα και πως θα κατεβαίνει η ομάδα στα εντός ή τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ποιο ρυθμό θέλει να δώσει στο παιχνίδι του, αν αρέσκεται σε ασφυκτικό πρέσινγκ, κατοχή της μπάλας, σέντρες ή κάθετο παιχνίδι. Ποια θέλει να είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας ή πόσο χρόνο θα χρειαστεί το σύνολο για να εφαρμόσει την τακτική που έχει στο μυαλό του.

Πρωτάθλημα;
Θεωρώ αδιανόητο πως δεν ρωτήθηκε ο κύριος Κάρβερ ποια είναι η βαθμολογική θέση που θέτει ως στόχο η ΟΜΟΝΟΙΑ στην φετινή περίοδο. Έμμεσα η απάντηση δόθηκε από τον Τεχνικό Διευθυντή που μίλησε για «ομάδα κορυφής» αλλά ερώτηση για πρωτάθλημα δεν έγινε. Δεν περιμένει να ακούσει προφητείες ο κόσμος, απαιτεί όμως να μπαίνει ψηλά ο πήχης και η ομάδα να μιλάει ευθέως για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Ελευθερία κινήσεων
Ξεκάθαρη αναφορά πάντως έγινε στην ελευθερία κινήσεων που έχει ο Νίκος Νταμπίζας για τον προγραμματισμό. Τόνισε με τα λεγόμενα του πως η διοίκηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν επενέβηκε στο έργο του, κάτι που μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει κατά τη γνώμη μου. Σε μια ομάδα που προσπαθεί να στηθεί από την αρχή από ανθρώπους του ποδοσφαίρου αυτή πρέπει να είναι η στάση των διοικούντων.

Τα εύσημα μου
Από αυτήν εδώ την στήλη ασκήθηκε έντονη κριτική σε θέματα διοίκησης και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται όποτε κριθεί απαραίτητο από τον γραφών. Δεν θα μπορούσα να μην συγχαρώ την διοίκηση για την στάση που τήρησε φέτος στο θέμα του Τεχνικού Διευθυντή και την ελευθερία κινήσεων στο πρόσωπο του κύριου Νταμπίζα, πάντα μέσα στα οικονομικά πλαίσια που επιτρέπει το Συμβούλιο.

Ευέλικτοι και στα υπόλοιπα;
Οι έντονες απόψεις του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια για τον τρόπο λειτουργίας μεταβιβάστηκαν επιτέλους στο Δ.Σ και για πρώτη φορά ο προγραμματισμός αλλά και η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος γίνεται από Τεχνικό Διευθυντή και όχι την Διοίκηση. Εύχομαι οι διοικούντες να είναι το ίδιο ευέλικτοι και σε άλλα ζητήματα που φωνάζει εδώ και χρόνια ο κόσμος της ομάδας. Να ανοίξουν τα αφτιά και τα μάτια τους στην κριτική που δέχονται κατά διαστήματα.

Κανείς δεν γουστάρει να «μουρμουρά» συνεχώς
Με αφορμή το κεφάλαιο Τεχνικού Διευθυντή η στήλη θα γράψει το παράπονο της. Εδώ και χρόνια γίνεται αναφορά για ανάγκη εκσυγχρονισμού και διαφοροποίησης της λειτουργίας του Σωματείου από ιστοσελίδες οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, από οργανωμένους και μη, αλλά και από άτομα μεμονωμένα. Την ίδια πρόθεση μεταβίβασαν πριν 2 χρόνια οι της Εναλλακτικής Πρότασης, τα ίδια ακούστηκαν και φέτος από τον συνδυασμό Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΥΓ: Πρέπει οι υπεύθυνοι να καταλάβουν πως ο κόσμος δεν γουστάρει να «μουρμουρά» χωρίς λόγο, ούτε το κάνει κακοπροαίρετα. Στο μυαλό αυτών που φωνάζουν είναι η πρόοδος του Σωματείου και η δημιουργία συνθηκών που θα μας επαναφέρουν στην κορυφή. Ας δουν οι διοικούντες πιο σοβαρά την κριτική που ασκείται και να καταφέρουν να συσπειρώσουν τον μεγάλο πράσινο λαό. Να σταματήσουν να βλέπουν παντού εχθρούς και αλλότρια συμφέροντα.