Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η κάθε προσθήκη πρέπει να «βγάλει» τα λεφτά της

Λίμπερο: Η κάθε προσθήκη πρέπει να «βγάλει» τα λεφτά της

banants-omonoia-armenia-c (5)


Γράφει ο Λίμπερο

Σε καλοκαιρινή διάθεση ο κόσμος της ομάδας «ψήνεται» για τις εξελίξεις στην ομάδα, με το θέμα ενίσχυσης να παραμένει στο επίκεντρο.

Κεντρικός Αμυντικός
Η θέση που φωνάζει για ενίσχυση είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Το περσινό δίδυμο Ρομαρίκ – Ρουνιέ αποτελεί παρελθόν και ο Νίκος Νταμπίζας επικεντρώνεται στην απόκτηση ποδοσφαιριστών που θα κάνουν την διαφορά. Η καθυστέρηση είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη, γνωρίζοντας από την αρχή πως οι αξιόλογες περιπτώσεις δεν βιάζονται να υπογράψουν τέτοια περίοδο.

Προσωπική άποψη του γραφών, που διατυπώθηκε και σε προηγούμενα άρθρα είναι πως καλύτερα να καθυστερήσουν κάποιες κινήσεις παρά να βολευτούμε ξανά με ποδοσφαιριστές τύπου Μεντί, Καντούτση που ήρθαν και αγωνίστηκαν ελάχιστα. Μην αναφέρω άλλους που ήρθαν και δεν αγωνίστηκαν καν. Γενικά να αποφύγουμε φέτος τέτοιες περιπτώσεις που απλά επιβαρύνουν το Σωματείο οικονομικά και εκνευρίζουν τον κόσμο. Η κάθε προσθήκη πρέπει να «βγάλει» τα λεφτά της.

Επιθετικός ή Εξτρέμ
Αυτή τη στιγμή το ρόστερ διαθέτει 3 επιθετικούς. Ντάρμπισαϊαρ, Σιέρινταν και Ρουσιάς. Ο καθένας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό είναι θετικό, ωστόσο χρειάζεται περισσότερες επιλογές το φετινό ρόστερ αν θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο άτυχος Χριστοφή, αλλά και οι συχνοί τραυματισμοί Μπατιμπαγκά προβληματίζουν.

Εγώ θα προτιμούσα άλλη μια προσθήκη στην κορυφή της επίθεσης αφού ο Ιρλανδός μπορεί να αγωνιστεί και πιο μακριά από το κουτί, ενώ ο Ρουσιάς μέχρι σήμερα δεν κέρδισε ποτέ μόνιμη θέση στην εντεκάδα. Πέρσι Σιέρινταν και Σκέμπρι τράβηξαν το βάρος πάνω τους αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο Μίκαελ Ποτέ δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, οπότε θεωρώ φρόνιμο να αποκτήσουμε ακόμη ένα επιθετικό για να κυλήσει ομαλά η χρονιά.

Μερικές σκέψεις ακόμα
Ο μεγάλος στόχος της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς πρέπει να είναι η επιστροφή στα πρωταθλήματα αφού χρονιά χωρίς πρωτάθλημα είναι αποτυχημένη. Επίσης αρκετή δουλειά πρέπει να γίνει από την διοίκηση, τόσο στο επικοινωνιακό όσο και στην ομαλοποίηση των σχέσεων με τον κόσμο. Με αυτά τα μυαλά θα ασκεί κριτική η στήλη καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

ΥΓ: Ο Δημήτρης πρέπει να στηριχθεί σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει και να γνωρίζει πως είμαστε δίπλα του. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει και θα ανταποδώσει την αγάπη μας με τις τρελές του κούρσες και τα τέρματα του.