Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Το κεφάλαιο Δημήτρης Χριστοφή

Λίμπερο: Το κεφάλαιο Δημήτρης Χριστοφή

Christofi13


Γράφει ο Λίμπερο

Ο Δημήτρης Χριστοφή είναι ποδοσφαιριστής που αγάπησε η κερκίδα για πολλούς λόγους, κυρίως όμως για την απλότητα του και τις εμφανίσεις του εντός αγωνιστικών χώρων. Αυτά τα στοιχεία τον σύνδεσαν με την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον έκαναν ένα από τα αγαπητά παιδιά της κερκίδας και τον «μεγάλωσαν» ποδοσφαιρικά. Σήμερα επιλέγω να ασχοληθώ αποκλειστικά με την περίπτωση του Τζίμη γιατί θεωρώ πως έχει παραγίνει η όλη κουβέντα και ζημιώνει και τον ίδιο αλλά και την ομάδα.

Η επιστροφή του Χριστοφή, η ετοιμότητα και το ρίσκο να κάψουμε ένα δυνατό μας χαρτί

Σε όλα τα ρεπορτάζ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παίζει το θέμα του Δημήτρη Χριστοφή. Ως γνωστόν ο Κύπριος διεθνής της ομάδας μας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και δεν κατάφερε να δώσει ούτε στο ελάχιστο αυτά που μπορεί. Αν είναι απόλυτα έτοιμος, τότε μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες έστω από τον πάγκο, αν όχι τότε δεν μπορεί να «σώσει» την ομάδα μόνος και καλό είναι να το θυμόμαστε όλοι πριν τον φορτώσουμε με πίεση.

Κατά την άποψη μου κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι είναι σε θέση να πάρει την ομάδα πάνω του και δεν πρέπει να φορτωθεί ξανά αυτή την ευθύνη με το έτσι θέλω. Όχι γιατί δεν έχει τις ικανότητες προς θεού. Ο Δημήτρης έδειξε σε όλους πως όταν βρει τα πατήματα του είναι ένα θηρίο έτοιμο να κατασπαράξει κάθε αντίπαλη άμυνα για αυτό αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή όμως μόνο ο ίδιος ξέρει αν είναι έτοιμος αγωνιστικά στο 100%, αλλά και ψυχολογικά μετά τα όσα πέρασε. Κανείς δεν μπορεί από την μια μέρα στην άλλη να βγάλει το 100% του εαυτού του στο γήπεδο προερχόμενος από μεγάλη απουσία. Το ίδιο ισχύει για τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή στον κόσμο, είτε αυτός είναι ο Χριστοφή, είτε o Ρονάλντο.

Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και για να βρουν την φόρμα τους και να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους χρειάζονται πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, καλή διάθεση, σκληρή προπόνηση και πολλές άλλες συγκυρίες. Ας σταματήσουμε να «καίμε» τον ποδοσφαιριστή με την κάθε ευκαιρία και να τον φορτώνουμε με πίεση. Σημαντικά παιχνίδια θα υπάρχουν ΣΥΝΕΧΩΣ και ας μην ξεχνάμε πως είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Ιστορία μας συνδέετε με τίτλους. Αν θέλουμε λοιπόν να κυνηγάμε τους τίτλους και τις επιτυχίες, τότε όλοι οι αγώνες πρέπει να έχουν την ίδια απολύτως σημασία. Και σε αυτούς τους αγώνες έχουμε μεγάλη ανάγκη το Δημήτρη Χριστοφή.

Η άποψη μου νομίζω είναι ξεκάθαρη. Αν είναι έτοιμος ο Δημήτρης να δώσει 100%, μακάρι τη Πέμπτη να δούμε στο γήπεδο τον ποδοσφαιριστή που όλοι αγαπάμε. Αλλιώς ο Τζίμης να μπει σιγά σιγά στην ομάδα όπως και κάθε άλλος ποδοσφαιριστής με πολλούς συνεχόμενους και επίπονους τραυματισμούς. Να δώσει όσα μπορεί τη Πέμπτη και στη συνέχεια να συνεχίσει το ανέβασμα του. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να «καίει» της μονάδες της με αυτό τον τρόπο και πρέπει να πάψει να στηρίζεται αποκλειστικά σε μονάδες αλλά να βρει τους τρόπους να βγάλει αρετές ως ΣΥΝΟΛΟ.

Όταν με το καλό όλες αυτές οι μονάδες βρουν τα πατήματα τους, ανεβάσουν ρυθμούς και ετοιμότητα, τότε θα μιλάμε για μια ομάδα έτοιμη για πρωταθλητισμό και αν κάποια παιχνίδια κριθούν στις ατομικές ενέργειες μερικών ποδοσφαιριστών, τότε εδώ θα είμαστε να ασχοληθούμε συγκεκριμένα με αυτούς. Ως τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να γίνει ομάδα και να κτιστεί με υπομονή και σκληρή δουλειά.

ΥΓ: Αν τελικά ο Δημήτρης είναι απόλυτα έτοιμος θα κριθεί στο γήπεδο όπως όλοι οι υπόλοιποι. Κι αν είναι απόλυτα έτοιμος, είναι παίκτης κλειδί, παίκτης της διαφοράς.
ΥΓ2: Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν σοβαρά κίνητρα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπεϊτάρ. Ας μας το αποδείξουν στην πράξη.