Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η κριτική να έχει όρια για όλα

Λίμπερο: Η κριτική να έχει όρια για όλα

uel-omonoia-banants (192)


Γράφει ο Λίμπερο

Ήταν κακή χθες η ΟΜΟΝΟΙΑ και θα μπορούσε να καταστρέψει την ελπίδα για θετικό ξεκίνημα στην χρονιά. Αναρωτιέμαι αν όντως μπορούσε να δεχτεί δεύτερο τέρμα από τέτοια ομάδα όμως κακά τα ψέματα η απογοήτευση για την συνολική εικόνα ήταν μεγάλη.

Μέχρι εδώ η κριτική
Μέχρι την εισαγωγή πιο πάνω μου φτάνει η κριτική για το χθεσινό. Οποιεσδήποτε περισσότερες αναλύσεις είναι άκαιρες και άστοχες. Η ομάδα αγωνίστηκε χθες φανερά ανέτοιμη, με σοβαρές ανοικτές εκκρεμότητες στο ρόστερ και με τα περιθώρια προσαρμογής και βελτίωσης να είναι απεριόριστα.

Άλλο άποψη, άλλο μηδενισμός
Άποψη για την εικόνα της ομάδας, την απόδοση του συνόλου αλλά και την ατομική των ποδοσφαιριστών σίγουρα έχω. Θα αρκεστώ να τονίσω αυτά που ο ίδιος θεωρώ αυτονόητα. Γνωρίζοντας πως υπάρχει ένα λογικό χρονικό περιθώριο προσαρμογής όταν αλλάζεις Διοίκηση, προπονητή, βοηθό, γυμναστές, τρόπο λειτουργίας με Τεχνικό Διευθυντή και πολλούς μα πολλούς ποδοσφαιριστές.

Η αισιόδοξη πλευρά
Όχι δεν θα πω για την παράταση και τα τέσσερα γκολ που ήταν θετικό δείγμα. Θα προσπαθήσω να φανταστώ την ΟΜΟΝΟΙΑ με δύο κεντρικούς αμυντικούς, με τον Ρενάτο στον άξονα και τον Κλέιτον έτοιμο για 90λεπτο. Με την προσθήκη Χριστοφή, Τουρέ, Γιόργκενσεν, Σοϊλέδη, Νασιμέντο. Θα προσπαθήσω να φανταστώ την ομάδα έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης, δουλεμένη στο νέο σύστημα, με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο, και με δουλειά στην νοοτροπία της.

Πάλι καλά
Πάλι καλά που γλυτώσαμε τα χειρότερα από την χθεσινή αναμέτρηση και σήμερα συζητάμε για τις ελλείψεις και λάθη, παρά αποκλεισμό. Πάλι καλά που θα έχουμε την ευκαιρία να ετοιμαστούμε περισσότερο για την συνέχεια. 7 Ιουλίου η ομάδα έπρεπε να δίνει το ένα φιλικό μετά το άλλο και όχι επίσημους αγώνες, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη, πόσο μάλλον  όταν έχουν αλλάξει πολλά από την μια μέρα στην άλλη σε διοικητικό, οργανωτικό και αγωνιστικό κομμάτι.

Αχρείαστο
Κομματάκι αχρείαστο το μίνι ξέσπασμα ατόμων που κάθονταν στη ΘΥΡΑ 9 στα τελικά στάδια της αναμέτρησης κατά του προηγούμενου προέδρου. Τα άκουσε ο Σεραφείμ για την διχόνοια των δύο τελευταίων ετών όμως θεωρώ πως έγινε σε λάθος στιγμή, με λάθος τρόπο. Διαφωνώ έντονα με τον τρόπο που επέλεξαν να στείλουν το μήνυμα τους και πιστεύω πως υπάρχουν άλλες λύσεις τώρα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άνοιξε ο διάλογος με την διοίκηση.

Το αναγνώρισαν
Δεν είναι λίγες φορές που αυτή εδώ η στήλη τα «έχωσε» στην διοίκηση Σεραφείμ, πάντα όμως με επιχειρήματα και αναφέροντας πολύ συγκεκριμένα θέματα που διαφωνούσα. Χαίρομαι που αργά το βράδυ η ΘΥΡΑ 9 τοποθετήθηκε πως «τα υβριστικά συνθήματα για τον Σεραφείμ δεν είχαν καμιά θέση στο παιχνίδι». Αναγνώρισαν το κακό τάιμινγκ, τονίζοντας πως πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και όσους μας διχάζουν επίσης.

250 νέες αιτήσεις
Σύμφωνα με το χθεσινό ποστάρισμα των οργανωμένων, 250 ήταν οι αιτήσεις μελών που συμπληρώθηκαν έξω από το ΓΣΠ. Ένα νούμερο πολύ ενθαρρυντικό για την μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλους στο να δοθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ στον λαό της.

Να γίνει με τον πλέον επίσημο τρόπο
Χθες την εκστρατεία την πραγματοποίησε εθελοντικά η ΘΥΡΑ 9. Μπράβο της και μαγκιά της που έτρεξε να ενημερώσει κόσμο για το θεσμό των μελών και να μαζέψει αιτήσεις. Δεν μου φτάνει όμως αυτό. Η εκστρατεία επιβάλλεται να γίνει με τον πλέον επίσημο τρόπο από την διοίκηση του Σωματείου. Με διαφημιστικές καμπάνιες, προωθητικά κείμενα και γραφικά σε ένθετο και ηλεκτρονικό τύπο. Σε περίπτωση που το πράξει, θα περιορίσει και την μεγάλη προκατάληψη που δικαίως (μέχρι σήμερα) υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ κάποιες ακόμη σκέψεις για το θεσμό των μελών, όπως θα μπορούσε να εφαρμοστεί και να προσελκύσει χιλιάδες νέα μέλη.  Δικαιολογίες δεν υπάρχουν και πρέπει να περάσουμε από τα λόγια και τις υποσχέσεις, σε πράξεις.

ΥΓ: Η προσέλευση χθες (8278) ήταν απογοητευτική για ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ελπίζω να πήραν το μήνυμα εκεί που πρέπει και το επόμενο εντός κόντρα στην Μπεϊτάρ να οριστεί στα 15 ευρώ, το ακριβότερο.

ΥΓ: Ο τύπος στην φωτογραφία έχει θέση στο βάθος της 11άδας. Το ίδιο και άλλοι Κύπριοι που ακολουθούν.