Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Να δούμε το πρόβλημα συσπείρωσης κατάμματα

Λίμπερο: Να δούμε το πρόβλημα συσπείρωσης κατάμματα

diaskepsi-tzionis (9)


Γράφει ο Λίμπερο

Χθες η στήλη ασχολήθηκε για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σήμερα θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το εξωαγωνιστικό.

Πρώτα μέλη
Πρώτο βήμα αν θέλουμε να φέρουμε συσπείρωση στο Σωματείο είναι τα μέλη. Κακά τα ψέματα, τα λόγια και οι υποσχέσεις αν δεν γίνουν πράξεις δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε  περισσότερο. Όσο ο κόσμος νιώθει πως δεν έχει ίση ευκαιρία να ψηφίσει τους εκλεκτούς του για την διοίκηση του Σωματείου, τόσο το χάσμα ανάμεσα στις διαφωνούντες πλευρές θα μεγαλώνει.

Θετικός ο πρόεδρος
Στα πρώτα του βήματα ο πρόεδρος του Σωματείου φαίνεται έτοιμος να προσπαθήσει να μαζέψει κάπως τα κομμάτια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι θετικό πως ο κύριος Τζιωνής άνοιξε διάλογο με τον κόσμο για να ακούσει τα παράπονα του, οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό.

Περί εθελοντών
Μου ακούγεται κακή ιδέα η σκέψη της διοίκησης για σύσταση ομάδας εθελοντών. Όχι ως προς τις προθέσεις που είναι φιλικές, αλλά ως προς την εκτέλεση αυτής της ιδέας. Αν δηλαδή τα άτομα που δέχτηκαν σοβαρή αμφισβήτηση για τις ικανότητες τους, είναι τώρα ευπρόσδεκτα να βοηθήσουν ως εθελοντές. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον συνδυασμό «Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ» απλά και μόνο γιατί αναφέρθηκε το όνομα του επίσημα μέσα στην ανακοίνωση για εθελοντές.

Χρυσώνουμε το χάπι
Καλύτερη λύση στο δικό μου μυαλό είναι να προσληφθούν μερικοί επαγγελματίες στα κατάλληλα πόστα για να σουλουπώσουν την ομολογουμένως κακή λειτουργία του Σωματείου τα τελευταία χρόνια, παρά να χρυσώνουμε το χάπι με ενέργειες που προσπαθούν να κατευνάσουν τους αντιφρονούντες. Αν και αυτή η κίνηση απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και όχι σε συγκεκριμένη κατεύθυνση κάτι που αντικειμενικά είναι θετικό και ίσως φέρει αποτελέσματα.

Να δούμε την αλήθεια κατάματα
Θέλω να τονίσω ακόμη κάτι. Όσοι δεν βλέπουν πως το Σωματείο περνάει πολύ δύσκολες στιγμές με τον κόσμο διχασμένο, ίσως δεν θέλει να δει την αλήθεια κατάματα ή ζει σε άλλη χώρα. Συγνώμη αλλά στην προσπάθεια μας να αφήσουμε πίσω τις κόντρες δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο να πιστεύουμε πως όλα τα προβλήματα μας έχουν λυθεί. Ο κόσμος σήμερα έχει τα μέσα να εκφράσει τα παράπονα του και καθημερινά γινόμαστε δέκτες αυτής της άρνησης από τον κόσμο.

Η δυσπιστία είναι μεγάλο πρόβλημα
Σε προηγούμενο “Λίμπερο” διαβάσατε την άποψη μου για την μηδενιστική κριτική. Όσοι παρακολουθούν την στήλη γνωρίζουν πως δεν είμαι αυτής της λογικής και επαναλαμβάνω πως η κριτική πρέπει να έχει όρια. Ωστόσο οι απόψεις για εκσυγχρονισμό και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Σωματείου είναι εκεί, γραμμένες και διατυπωμένες με εμφαντικό τρόπο για να μας θυμίζουν πως υπάρχει πολλής δρόμος μπροστά μας μέχρι την επιθυμητή συσπείρωση. Αν δεν γίνουν ουσιαστικές ενέργειες προς τις σωστές κατευθύνσεις, το ξέσπασμα ενός νέου κύκλου αντιπαραθέσεων απλά θα πάρει μερικές βδομάδες παράταση.

Το μήνυμα στην διοίκηση

Η νέα διοίκηση θα έχει την πίστωση χρόνου, κυρίως στα πρώτα της βήματα που δείχνουν ενθαρρυντικά ως προς την πρόθεση να ακούσει αυτούς που διαφωνούν. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά το πλάνο της διοίκησης είναι στηριγμένο σε αυτά που φώναζε ο κόσμος και εκφράζονταν από δυσαρεστημένους οπαδούς της ομάδας. Από τις πράσινες ιστοσελίδες, από τους οργανωμένους αλλά και ανεξάρτητους υποστηρικτές του Σωματείου, με άρθρα, ανακοινώσεις, επιστολές και κατ’ ιδίαν επαφές. Το OmonoiaNews ήταν εδώ όλα αυτά τα χρόνια, το ίδιο και ο γραφών, οπότε έχει άποψη.

Ευελιξία αλλά και απορίες
Το συμβούλιο έδειξε την ευελιξία επιτέλους να δει και να δουλέψει κάποια από τα σημεία που «βγάζουν μάτι». Η στήλη όμως έχει κάποιες εύλογες απορίες. Αν μπορούν όλα αυτά τα οποία δεν έγιναν τόσα χρόνια, να γίνουν τώρα από τη στιγμή που δεν μπήκαν στο συμβούλιο οι εκφραστές αυτών των αλλαγών. Είτε αυτοί προέρχονταν από τον συνδυασμό Ε.Ο. είτε από οπουδήποτε αλλού. Η στήλη δεν θα κολλήσει σε κανένα όνομα, το μόνο που θέλει είναι την πραγματική λύση των προβλημάτων και όχι η κάλυψη τους.

Καθαρά προσωπική γνώμη
Για μένα όπως έγραψα και πριν τις εκλογές, ιδανικό θα ήταν να έπαιρναν 4-5 θέσεις στο συμβούλιο άτομα έξω από τον συνδυασμό του κύριου Τζιωνή για να τελείωνε οριστικά η περίοδος διαμαχών αλλά κυρίως η δυσπιστία του κόσμου. Γιατί δυστυχώς υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που δεν δέχεται πλέον ούτε καν να ακούσει. Είναι στενάχωρο που φτάσαμε σε αυτό το σημείο κόσμος να μην θέλει καν να συζητήσει για ενότητα, αφού έχασε πλήρως την ελπίδα του για αυτήν. Εύχομαι και πραγματικά ελπίζω πως οι καλές προθέσεις του προέδρου, θα αποφέρουν σιγά σιγά καρπούς και σταδιακά θα γίνουν κάποια βήματα που θα επαναφέρουν την ηρεμία.

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όσους παλεύουν για αυτήν!

ΥΓ: Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σε μια περίοδο που έχει ανάγκη από ειλικρινή διάλογο. Χαίρομαι που η διοίκηση έστειλε κάποια μηνύματα συμφιλίωσης και ελπίζω να βρεθεί η χρυσή τομή. Ο κ. Τζιωνής κερδίζει πόντους πάνω σε αυτό.

ΥΓ2: Να σταματήσουμε να θεωρούμε δεδομένο το οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή η δυσπιστία από τον κόσμο βρίσκεται στα ύψη. Για να αλλάξει η εικόνα χρειάζεται να γίνουν πολλά ή όπως λέει και στίχος, «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».