Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η νοοτροπία κτίζεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες

Λίμπερο: Η νοοτροπία κτίζεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες

kazamias-1o-evropaiko (262)


Γράφει ο Λίμπερο
Εβδομάδα Μπεϊτάρ για την ποδοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ ενόψει των διπλών αναμετρήσεων για το β’ γύρο του Europa League.

Νοοτροπία νικητή ή σπίτι μας
Θα μπορούσε να είχαμε την τύχη άλλων στην κλήρωση και να συζητούσαμε πιο χαλαρά μέχρι τον 3ο γύρο, όμως καλύτερα έτσι. Είτε θα βγάλουμε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, είτε θα πάμε σπίτι μας μια ώρα αρχύτερα! Προσωπικά αν δεν πετύχουμε το πρώτο, εκεί που πραγματικά πονάμε, προτιμώ να τελειώσει νωρίς το βασανιστήριο.  Αν και μεταξύ μας έχω σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον η ομάδα από το Ισραήλ είναι τόσο υπολογίσιμη.

Υπενθύμιση πως
Η δική μας προετοιμασία για το παιχνίδι πρέπει να επικεντρωθεί στις αδυναμίες και τα κενά που παρουσιάσαμε την προηγούμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ. Αυτά που μας υπενθύμισαν πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια νέα ομάδα που χρειάζεται χρόνο μέχρι να παρουσιάσει ποδόσφαιρο υπεροχής.

Είμαστε ακόμη πίσω
Είναι ακόμη πίσω η ομάδα, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να αφομοιώσουν την τακτική και τα θέλω του νέου προπονητή και παράλληλα ψάχνουν το δέσιμο με τους συμπαίκτες τους σε ένα ρόστερ αλλαγμένο από πάνω μέχρι κάτω.

Θα χρειαστούμε
Όταν μιλάμε για διπλές αναμετρήσεις, συχνά τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η ομάδα θα χρειαστεί απόλυτη συγκέντρωση στα δύο παιχνίδια. Να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου στο έπακρο και να «καλύψει» τις δικές της.  Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ευρωπαϊκούς αγώνες που τα λάθη τιμωρούνται με αποκλεισμούς.

Τις επιπρόσθετες λύσεις
Το ρόστερ ακόμη κτίζεται και ο προγραμματισμός τρέχει παράλληλα με τα αγωνιστικά. Στο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς έχουν δηλωθεί επιπρόσθετα οι Τουρέ, Νασιμέντο, Σοϊλέδης. Στην διάθεση του Κάρβερ επιστρέφουν οι τραυματίες Φιλιώτης, Γιόργκενσεν και Χριστοφή ενώ πιο έτοιμος αγωνιστικά θα είναι ο Κλέιτον. Με όλα αυτά αυξάνονται οι επιλογές, το ρόστερ αποκτάει βάθος και ποιότητα ενώ είναι επίσης αντιληπτό πως θα δούμε διαφορετική σύνθεση από αυτή που είδαμε στα παιχνίδια με την Μπάναντς.

Για την πρόκριση
Είπαμε λοιπόν πως η εβδομάδα Μπεϊτάρ ξεκίνησε και στο μυαλό όλων πρέπει να είναι η πρόκριση. Διοίκηση, Τεχνική Ηγεσία, ποδοσφαιριστές και κόσμος. Όλοι έχουν το δικό τους ρόλο να επιτελέσουν για την πρόκριση.

ΥΓ: Διαβάζοντας τους τίτλους με έντονο μαύρο από πάνω μέχρι κάτω, θα βρείτε την άποψη μου κατά πόσον οι νέες προσθήκες μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια στους επόμενους γύρους.
ΥΓ2: Θα θυσίαζα κάθε ευρωπαϊκή διάκριση αν ήταν να επιστρέψει η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πρωταθλήματα.
ΥΓ3: Η νοοτροπία κτίζεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες, μην τις υποτιμάτε.