Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Τζάμπα κάναμε μάγκες τους Ισραηλινούς

Λίμπερο: Τζάμπα κάναμε μάγκες τους Ισραηλινούς

proponisi-israel-37


Γράφει ο Λίμπερο

Έλεγα χθες πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Ισραήλ η πρόκριση θα κριθεί σε μια βδομάδα στο ΓΣΠ. Παρά το γεγονός πως δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα στο «Teddy Stadium» και ενώ εμείς είχαμε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες, το τέρμα του Αμπουχατζίρα στο 71’ μας βάζει σε μειονεκτική θέση στον επαναληπτικό.

Κακό αποτέλεσμα αλλά μπορούμε για ανατροπή
Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, όταν μιλάμε για διπλό αγώνα. Το εκτός έδρας γκολ δεν ήρθε και μας βάζει σε μπελάδες. Η προϊστορία μας απόδειξε πως δύσκολα ανατρέπουμε σε βάρος μας σκορ στην Ευρώπη οπότε θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτή που έγινε χθες βράδυ. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν οι πιθανότητες και μπορούμε για την ανατροπή.

Αμυντικά κενά στο ρόστερ
Κακά τα ψέματα οι αμυντικές αδυναμίες είναι εκεί και πρέπει να τις διορθώσουμε.  Είναι κάτι που φάνηκε και στα παιχνίδια με την Μπάναντς. Το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί και τα πειράματα για την στελέχωση της αμυντικής γραμμής κάπου δεν μας βγήκαν. Λάθος κατά τον γραφών το γεγονός πως «θυσιάζεται» ο Μαργκάσα στα μπακ τη στιγμή που η ομάδα δείχνει να τον έχει ανάγκη στον άξονα, όμως αντικειμενικά υπάρχει εξήγηση και λέγεται «μη συμπληρωμένο ρόστερ».

Μέτρια εμφάνιση πίσω και ανάγκη για συγκέντρωση
Ο πανύψηλος Όρσουλιτς είχε χθες μια αρκετά καλή παρουσία. Από εκεί και πέρα όμως η αμυντική γραμμή δεν έπεισε και τόσο. Ο Παντελιάδης δεν αγωνίστηκε ούτε αυτή τη φορά στην φυσική του θέση, ο Μαργκάσα δεν είχε επιστροφές ενός μπακ, ενώ στην μετριότητα κινήθηκε και ο Καρλίτος. Η ετοιμότητα του Νασιμέντο είναι ένα θέμα που συζητείται και κατά πόσον η χρησιμοποίηση του στον επαναληπτικό θα φτιάξει την εικόνα. Πιστεύω πως ναι.

Περίμενα κάποιες αλλαγές
Η αλήθεια είναι πως περίμενα χθες τον Νασιμέντο να κάνει ντεμπούτο πλάι στον Όρσουλιτς, τον Παντελιάδη να μετατοπιστεί στην φυσική του θέση ως αριστερό μπακ και τον Μαργκάσα να ελευθερωθεί για μια θέση στα χαφ. Φάνηκε όμως πως δεν μπορούσε να ρισκάρει πολλές αλλαγές ο κύριος Κάρβερ στο παιχνίδι και αυτό επιβεβαιώθηκε με την χρησιμοποίηση μόνο της μίας εκ των τριών επιτρεπόμενων αλλαγών.

Η άποψη μου για Ρουσιά
Μπορώ να δεχτώ πως η ομάδα στερήθηκε χθες το βάθος στον πάγκο, το ότι οι τραυματισμοί έδεσαν τα χέρια του Κάρβερ, όμως νιώθω πως σε ένα παιχνίδι που ψάχνεις το γκολ, με 2 δοκάρια, 1 ακυρωθέν τέρμα και μερικές ξεκάθαρες στιγμές, ρίχνεις στο παιχνίδι ένα φρέσκο επιθετικό για να μπερδέψει τον αντίπαλο. Αυτός ήταν ο Ρουσιάς, ο διπλός σκόρερ στο παιχνίδι με την Μπάνατς και θα μπορούσε να πάρει 15-20 λεπτά συμμετοχής.

Να κτίσει στο βάθος
Δεν θέλω να είμαι έντονος καθώς βρισκόμαστε πολύ νωρίς στην χρονιά και το δείγμα δεν είναι ικανοποιητικό. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε τον επαναληπτικό για να μπούμε σε βαθύτερη κριτική, οπότε θα αρκεστώ με μια απλή αναφορά στους Κατελλάρη, Κονομή και Ρουσιά που έμειναν στον πάγκο. Ένας ποδοσφαιριστής σε κάθε γραμμή που θα μπορούσε να πάρει χρόνο. Ποδοσφαιριστές που πρέπει να δουλευτούν πολύ από την τεχνική ηγεσία για να προσθέσουν βάθος στο ρόστερ και να μην είναι απλά σε ρόστερ για τα τυπικά.

Ας ξυπνήσουμε
Προσωπικά δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή το χθεσινό παιχνίδι. Όπως έγραφα και πριν την αναμέτρηση δεν θεωρώ σοβαρή αντίπαλο την Μπεϊτάρ και χθες νομίζω πως μόνοι μας δώσαμε δικαίωμα στους Ισραηλινούς να ελπίζουν. Για να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά μια ομάδα πρώτα κτίζει στην νοοτροπία της και χθες δείξαμε πως έχουμε σοβαρές ελλείψεις στην διαχείριση σημαντικών αγώνων.  Σε βάθος χρόνου εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή της Τεχνικής Ηγεσίας όμως στο μεταξύ υπάρχει επαναληπτικός και αν δεν θέλουμε να αποχαιρετήσουμε ξανά από τον Ιούλη την Ευρώπη, ας ξυπνήσουμε με μια εμφατική επιστροφή στο ΓΣΠ.

ΥΓ: Σε κάποιες χώρες τους προδότες τους φυλακίζουν, σε άλλες τους εκτελούν. Στην Κύπρο τους εξυμνούν και τους δοξάζουν. Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται.