Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Βάλτε τον κόσμο στο παιχνίδι!

Λίμπερο: Βάλτε τον κόσμο στο παιχνίδι!

Γράφει ο Λίμπερο
Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση της απογοήτευσης, το έχει αντιληφθεί και ο τελευταίος φίλος της ομάδας. Χωρίς να προσπαθώ να γίνω κουραστικός με την επανάληψη, η μόνη διέξοδος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τα προβλήματα της είναι η επιστροφή στις κατακτήσεις τίτλων.


Ομάδα για πρωτάθλημα
Η στήλη αυτή όταν συστήθηκε στους αναγνώστες του OmonoiaNews, στις 4 Μαΐου 2016 έγραφε πως το μόνο που θα δεχτεί για τη νέα χρονιά είναι μια ΟΜΟΝΟΙΑ που θα παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεγαλύτερες απαιτήσεις
Θα το έχετε διαπιστώσει πως έχω πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από το «πρωτάθλημα οικονομικής σωτηρίας» και δεν θα κρύψω σε καμία περίπτωση την απογοήτευση μου σε περίπτωση που η ΟΜΟΝΟΙΑ χάσει ξανά τον προσανατολισμό της.

Δυναμική
Πρέπει να κτίσουμε ξανά την δυναμική μας στο Σωματείο, γιατί αυτή η ομάδα, με αυτόν τον κόσμο μπορεί για πολύ περισσότερα. Μονάχα η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει την ευθύνη αν συνεχίσει να χαρίζει με την «απουσία» της, τίτλους στον αιώνιο.

Ανταγωνισμός
Πρέπει παράλληλα να αναγνωρίσουμε πως ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει και πως οι κύριοι συνδιεκδικητές του τίτλου έχουν αυξηθεί. Πέραν της αιώνιας ευνοημένης ομάδας, πολύ αξιόλογες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας, είναι έτοιμες να κτυπήσουν πρωτάθλημα. Ομάδες με έτοιμο κορμό, χρήματα, εμπειρίες και αυξημένες απαιτήσεις, που για να αντιμετωπίσουμε πρέπει να βάλουμε περισσότερη και πιο σκληρή δουλειά στο δικό μας πρόγραμμα.

Μειονέκτημα
Το οικονομικό μειονέκτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απέναντι στις 3 ομάδες που προανέφερα είναι σοβαρό. Και αυτό που λέω δεν αφορά μόνο το διαθέσιμο μισθολόγιο για ποδοσφαιριστές, αλλά μια πιο γενική εικόνα από χρέη, υποχρεώσεις, διακανονισμούς, πληρωμές. Οι φετινοί χειρισμοί πρέπει να ανατρέψουν την πιο πάνω εικόνα αυξάνοντας αρχικά τα έσοδα (*) και μειώνοντας σε απόλυτο βαθμό τις ζημιές από πιθανά λάθη προγραμματισμού.

Πλεονέκτημα μόνο αν…
Η ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και να θέλουν να την υποτιμήσουν, όσο και αν προσπαθούν να την πολεμήσουν, έχει πίσω της τον κόσμο της. Αυτή τη στιγμή  όμως από μόνο του αυτό ΔΕΝ είναι πλεονέκτημα, αφού σε καμία περίπτωση το Σωματείο δεν εκμεταλλεύεται (με θεμιτό τρόπο) την ύπαρξη του. Αν η διοίκηση θέλει να ενισχύσει το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον πράσινο λαό, οφείλει να ακολουθήσει κάποια βήματα, να φανεί ευέλικτη και να αναπροσαρμόσει την τιμή και τα οφέλη των μελών. Να δώσει κίνητρα και ελκυστικά προνόμια στον κόσμο, κερδίζοντας παράλληλα έσοδα και στήριξη. Να δημιουργήσει αμφίδρομη σχέση προσφοράς ανάμεσα σε Σωματείο και Κόσμο.

*Διαβάστε για το δυσκολότερο τεστ της διοίκησης Α. Τζιωνή

Το μήνυμα της ημέρας:
Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος προσπαθεί να μπει στο σωστό δρόμο. Έκοψε όμως πολύ πίσω σε όλα, σε σύγκριση με άλλες ομάδες και για να καλύψει αυτά τα κενά, θα χρειαστεί υπομονή, χρόνο αλλά και χρήμα. Έχουμε την ευκαιρία να σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από την δική μας παραγωγή, μέσα από την δική μας σοδιά, τις δικές μας δυνατότητες. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα στηρίξει ένα σωστό “πρότζεκτ” μόνο αν η διοίκηση του Σωματείου, δείξει πραγματική διάθεση να τον βάλει στο παιχνίδι!