Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η άνοδος του αποελ, τα στημένα και τα συμφέροντα

Λίμπερο: Η άνοδος του αποελ, τα στημένα και τα συμφέροντα

Οι εξελίξεις τρέχουν στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου και επιβεβαιώνουν τον φίλαθλο κόσμο που απομακρύνθηκε από το γήπεδο. Με εξαίρεση τους οπαδούς της αιώνια ευνοημένης ομάδας, οι υπόλοιποι τοποθετούνται συχνά με ανακοινώσεις για τα κακώς έχοντα του ποδοσφαίρου μας.


Γράφει ο Λίμπερο
Τα συμπεράσματα είναι πολλά. Μετά τις αποκαλύψεις για συνεννοημένους αγώνες, την ανάλυση των κόκκινων φακέλων, τον τρόπο λειτουργίας της ίδιας της ομοσπονδίας, ο κόσμος πήρε τις απαντήσεις που έψαχνε εδώ και μερικά χρόνια. Αυτά που ήξερε και δεν ήθελε να πιστέψει.

Είχαμε αποκαλύψεις από πρώην διαιτητή για τα πως λειτουργεί η επιτροπή διαιτησίας της χώρας αναλόγως συμφερόντων και προαγωγών. Είχαμε ηχογραφήσεις ανθρώπων υπεύθυνων της διαιτησίας να μιλούν με μίσος κατά των αριστερών ομάδων. Έχουμε συγκρούσεις ενδιαφέροντος από μεγαλοπαράγοντες της ομοσπονδίας, τηλεοπτικά δικαιώματα, θεσμούς της ΟΥΕΦΑ και όχι μόνο. Όλα αυτά μέσα σε 10-15 χρόνια που το ποδόσφαιρο μας μπήκε «και καλά» στον πλήρη επαγγελματισμό. Στα χρόνια που η ομάδα παράρτημα της ΚΟΠ βρέθηκε από την αφάνεια, στους μεγάλους του ποδοσφαιρικού χάρτη της Κύπρου.

Αν όλα αυτά είναι τυχαία θα το κρίνει ο καθένας μας, το σίγουρο όμως είναι πως το Κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια νοσεί και αυτό κάποιους εξυπηρετεί. Η ίδια η κεφαλή της ομοσπονδίας έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα όταν συγκεκριμένη ομάδα πάει καλά. Η ομάδα της οποίας διετέλεσε διοικητικός παράγοντας και διατελεί μέτοχος μέχρι σήμερα.