Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Αν το Δ.Σ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακολουθήσει το σωστό δρόμο…

Λίμπερο: Αν το Δ.Σ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακολουθήσει το σωστό δρόμο…

Με καθυστέρηση μιας δεκαετίας η αντίδραση της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ και καλώς να ορίσει. Έχουμε πολλά κρατούμενα μετά τη νέα ήττα από τους αιώνια ευνοημένους. Η αναλύσεις δεν μπορούν να περιοριστούν στο αγωνιστικό.


Γράφει ο Λίμπερο
Αν υπάρχει έστω και ένας υποστηρικτής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θεωρούσε αδύνατο να μας νικήσουν ξανά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παρακαλείται να περάσει να παραλάβει το βραβείο άγνοιας για το τι εστί ποδοσφαιρικό κατεστημένο και πως μπορεί να εφαρμοστεί στις μέρες μας. Αν υπήρχε σχολή για τέτοιου είδους Πτυχία είμαι βέβαιος πως οι απέναντι θα έβγαζαν χιλιάδες αριστούχους κάθε χρόνο.

Το γνωρίζαμε πριν το παιχνίδι, επιβεβαιωθήκαμε μετά. Αν όχι όλοι μας, σχεδόν όλοι μας. Μπορούμε να τα έχουμε με την δική μας ανυπαρξία των τελευταίων ετών; Ασφαλώς και ΝΑΙ. Με τα λάθη μας στο οικονομικό τομέα που έδωσαν την ευκαιρία στους φλώρους να ξεφύγουν; Σίγουρα ΝΑΙ. Με την παθητική στάση των διοικήσεων όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο κατεστημένο. Ξανά ΝΑΙ. Τίποτε όμως από τα πιο πάνω δεν επιτρέπει να χρεώνουμε αποκλειστικά την ευθύνη στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε, στα δικά μας λάθη.

Λάθη έκανε και η Αελ, και ο Απόλλωνας, και η Ανόρθωση και όμως καμία ομάδα δεν είχε αυτή την αντιμετώπιση από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της διαφθοράς, των οικονομικών συμφερόντων, της προπαγάνδας της δεξιάς και των ΜΜΕ. Και όσο και αν «αντιμετωπίζονται» τα πρώτα, το τελευταίο δεν μπορεί κανείς να το νικήσει με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι κομμάτι αυτής της κατάστασης, η σωτηρία δεν εξαρτάται από κανένα μας προσωπικά, αλλά μόνο ομαδικά και ενωμένα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Όσοι το αμφισβητούν, όπου και αν ανήκουν δεν μπορούν να φανούν χρήσιμοι αυτή τη στιγμή.

Και φτάνοντας στην λέξη κλειδί για την συνέχεια, η ταπεινή προσωπική άποψη του γραφών είναι πως ακόμη και τώρα η ενότητα μας αμφισβητείται. Όσο εκνευρισμένος μπορεί να είμαι για το μερίδιο ευθύνης της Α της Β ή της Γ πλευράς (γιατί δυστυχώς τέτοιοι καταντήσαμε) στην ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου στην πικρή πραγματικότητα.

Κάποιοι βγήκαν με την πρώτη ευκαιρία να ισοπεδώσουν μια  ολόκληρη γενιά προσπαθειών για να αλλάξει επιτέλους σελίδα η ΟΜΟΝΟΙΑ, και να γίνει πιο διεκδικητική και αντιδραστική απέναντι σε αυτούς που μας «υποτάσσουν» όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ τις τελευταίες ημέρες, ο κόσμος το κέρδισε με το σπαθί του και μέσα σε αυτούς όσοι είχαν το θάρρος και το θράσος να παλέψουν για αυτό. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό προς την νοημοσύνη όσων παρακολουθούμε να εξισώνονται ευθύνες και υποχρεώσεις.

Κατηγορούν λοιπόν κάποιοι εν βρασμώ ψυχής και με εμφανής ικανοποίηση δικαίωσης (δεν ξέρω ποιου τελικά), όσους επιλαχόντες τους συμβουλίου απορρίπτουν την θέση τους στο συμβούλιο. Είτε αυτό είναι για καθαρά προσωπικούς λόγους, είτε για το λόγο που μπορεί να υποψιαστεί όποιος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις εδώ και μήνες. Την πρόθεση των ίδιων για συμμετοχή του επικεφαλή της προσπάθειας, θεωρώντας πως μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει πραγματικά η ΟΜΟΝΟΙΑ. Βάση καταστατικού, να παλέψει να πολεμήσει και το τελευταίο της φάντασμα και να βγει αποδεδειγμένα πιο δυνατή απέναντι στον δικό της κακό εαυτό. Να αποδείξει το Σωματείο πως γύρισε σελίδα και δεν θα θυσιάσει ποτέ ξανά την ομόνοια στην ΟΜΟΝΟΙΑ για κανένα λόγο.

Όταν οι εχθροί μας έχουν γαντζωθεί από παντού και μας καταπλακώνουν, η μοναδική διέξοδος στα δικά μου μάτια είναι η ολοκληρωτική συσπείρωση. Σήμερα το Δ.Σ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όλων μας, μπορεί να διαλέξει το σωστό δρόμο και να δώσει ΔΥΝΑΜΗ στο πιο μεγάλο και επιβλητικό σλόγκαν που μπορεί να χαρακτηρίσει την Ιστορία μας. Όλοι μαζί μπορούμε. Αν σήμερα η Διοίκηση του Α.Σ.Ο.Λ ακολουθήσει το σωστό δρόμο που χαράσσει τους τελευταίους μήνες και καλέσει τον επόμενο επιλαχών να αναπληρώσει το κενό στο συμβούλιο, θα βρει χιλιάδες σύμμαχους.

Υπήρχαν αμφιβολίες για τα μέλη; Καταρρίφθηκαν σαν χάρτινος πύργος με λίγες μόνο βδομάδες εκστρατείας. Υπήρχαν αμφιβολίες για τις προθέσεις της ΘΥΡΑΣ 9; Καταρρίφθηκαν και αυτές με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Το ίδιο θα γίνει και στα επόμενα βήματα προόδου της ομάδας.

ΟΜΟΝΟΙΑ κοίταξε μπροστά, κάνε μας όλους μια γροθιά και μαζί θα τους νικήσουμε!

υγ: ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ – ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΜΑΣ
υγ2: βρώμα, μπόχα του αποελ η ιστορία