Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Χαλαρώστε, έρχονται φιλικοί αγώνες

Λίμπερο: Χαλαρώστε, έρχονται φιλικοί αγώνες

Είναι και κάποια παιχνίδια που γνωρίζεις τον νικητή πριν καν ξεκινήσουν. Συχνά αυτό συμβαίνει και στα φιλικά.


Γράφει ο Λίμπερο
Οι μόδες πάνε και έρχονται. Στην μπανανία μας όμως, πλασάρονται από πολύ συγκεκριμένους κύκλους. Αυτοί που καταστρέφουν τον αθλητισμό στην χώρα μας και ελέγχουν τις τύχες του, είναι εν τέλει οι ίδιοι που αναλαμβάνουν την μαζική ενημέρωση του φίλαθλου κοινού. Οπότε αυτοί παπάδες, αυτοί τατάδες.

Ο λόγος βέβαια τα «φιλικά» του αιωνίου και το πότε ο χαρακτηρισμός συμφέρει να είναι στην μόδα ή πότε δεν πρέπει να αναφέρεται καν. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα η παρακρατική ομάδα, έχει στο χέρι πολλά κλειδωμένα τρίποντα. Στους αγώνες που οι υπόλοιπες ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους, κοπιάζουν για τη νίκη, αυτοί απλά κάνουν επίδειξη δύναμης.

Γυρίστε τώρα στον δίπλα σας και θυμηθείτε τι λέγατε πριν ξεκινήσει το Αποέλ – Άρης. Πόσοι από εσάς πίστευαν πως ο Άρης θα αγωνιστεί με τον ίδιο ζήλο που το κάνει στους αγώνες με Ομόνοια, Αεκ, Απόλλων, Αελ, Ανόρθωση; Μάλλον κανείς. Όταν μια ομάδα πάει «relax» σε συνεχόμενους αγώνες, μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα ντέρμπι της. Λογικό να έχει τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Το πρόγραμμα των φιλικών του παραρτήματος λοιπόν έχει ως εξής: Δόξα (εκτός), ΑΕΖ (εντός), Άχνα (εκτός).

ΥΓ: Δικαιοσύνη στον Αιμίλιο Ιωάννου.