Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Αυτοί που θέλουν την υποταγή μας πρέπει να πονέσουν

Λίμπερο: Αυτοί που θέλουν την υποταγή μας πρέπει να πονέσουν

Υπό κανονικές συνθήκες το πιο κάτω κείμενο θα γραφόταν για την πρεμιέρα της τριφυλλάρας στο νέο πρωτάθλημα. Στην νήσο Κύπρο όμως η λογική ξεπερνιέται από άλλους παράγοντες. Αναλόγως πάντα το ποιες ομάδες εξυπηρετούν και πότε εφαρμόζονται αυτοί οι άγραφοι νόμοι.
 
Γράφει ο Λίμπερο
Δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς το πρωτάθλημα όσον αφορά την ίση μεταχείριση των Σωματείων αλλά ποιος νοιάζεται; Αναβολή για δύο αγωνιστικές στα παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Λες και όταν παίζαμε εμείς ευρωπαϊκό αγώνα νοιάστηκε καμιά ομοσπονδία να μας δώσει διευκολύνσεις. Που δεχτήκαμε σφαγή κόντρα στην Δυναμό, με υποψίες παρέμβασης Κύπριου μεγαλοπαράγοντα και τρείς ημέρες μετά κάναμε πρεμιέρα.
Και δεν λέω, καλά κάνει η ομοσπονδία να παρέχει ευκολίες όταν χρειάζεται αλλά αν αυτό γίνεται άσπρο/μαύρο αναλόγως ομάδας τότε είναι εύκολη η δημιουργία προκατάληψης. Αλλά τι λέω; Εδώ στήθηκε το θέατρο του παραλόγου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων και τις οικονομικές συμφωνίες. Ή καλύτερα τις «χάρες» προς συγκεκριμένα (όλως τυχαίως δεξιά) Σωματεία.
 
Μια Ανόρθωση που αγνοείται από το 2008 να παίρνει προσφορά ισάξια με αυτή που δέχτηκε η λαοφιλέστερη ΟΜΟΝΟΙΑ. Ένα αποελ που με το έτσι θέλω επιβλήθηκε σε βάρος όλων των υπολοίπων για να κλειδώνει το πρωτάθλημα είτε το αξίζει είτε όχι να παίρνει διπλάσια προσφορά από εμάς. Και να του χαρίζουν το πρωτάθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομικού και την δεδομένη συμμετοχή του στην Ευρώπη από θέση ισχύος. Γιατί αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα η αγαπημένη της παράγκας ομάδα, δεν θα έχει τις ίδιες πιθανότητες για τα εκατομμύρια των ομίλων.
 
Και αυτή η ομάδα να δέχεται διπλάσια προσφορά από εμάς; Ποιο; Το αποελ που όταν βρέθηκε στα πέτρινα του χρόνια, όπως αυτά που διανύουμε για μια 5ετία εμείς, έκοβε σε επίσημο αγώνα 36 εισιτήρια. Ε λοιπόν τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε αυτό που γίνεται με την τιμωρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να στοιβάζει παιχνίδια μαζεμένα, ούτε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
 
Το παιχνίδι είναι πολιτικό και οικονομικό. Και όσοι μας πολεμούν πρέπει επιτέλους να πονέσουν εκεί που τους καίει περισσότερο. Στην τσέπη τους.
 
υγ: Για την δική μας πρεμιέρα θα επανέρθω όταν έρθει η στιγμή.
 
υγ2: Στον φετινό μας αγώνα, έχουμε πολύ περισσότερους εχθρούς. Ας παραμείνουμε ενωμένοι πριν μας λυγίσουν