Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Προδιαγράφοντας άλλη μια ιστορικά μαύρη χρονιά

Λίμπερο: Προδιαγράφοντας άλλη μια ιστορικά μαύρη χρονιά

 


Εδώ και δύο μήνες η ομάδα δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Οι παίκτες σε κάποια παιχνίδια έδειχναν να μην σέβονται την φανέλα που φοράνε και σε κάποια άλλα να μην κάνουν ούτε τα βασικά. Βαθμοί χάνονταν με γελοίο τρόπο, ή αστεία λάθη των ποδοσφαιριστών και παρόλα αυτά η Διοίκηση έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή κατά τον γραφών, προδιαγράφοντας άλλη μια ιστορικά ΜΑΥΡΗ χρονιά.

Γράφει ο Λίμπερο

Παρόλα τα κακώς έχοντα στο γήπεδο τις τελευταίες βδομάδες, δεν έγινε ποτέ όπως φάνηκε, αυτό που απαιτούσε η Ιστορία και η βαρύτητα του Σωματείου μας. Δεν υπενθυμίστηκε στους ποδοσφαιριστές το βάρος της φανέλας που φοράνε και οι στόχοι που είναι υποχρεωμένη η ομάδα να εκπληρώνει κάθε χρόνο.

Και μπορεί να έβγαινε η εικόνα πως γίναμε επιτέλους σοφότεροι από τα τραγικά επαναλαμβανόμενα λάθη μας, όμως η πραγματικότητα δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση της. Καταστρέψαμε μέσα σε μία ημέρα την ελπίδα για μια «διαφορετική» χρονιά, την ίδια στιγμή που δια στόματος εκπροσώπων ακουγόταν πεισμωμένα η απόφαση πως θα ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας μέχρι το τέλος.

Ίσως το μοναδικό χειροπιαστό πλάνο που μπήκε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα μας,. Η Διοίκηση λοιπόν πήρε αυτό το πλάνο και το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, με την αργοπορημένη της αντίδραση, περιμένοντας τα γεγονότα αντί να τα προλάβει. Ακούω πως ο ίδιος ο Π. Χριστοδούλου δεν άφησε περιθώρια στη διοίκηση και ήθελε να αποχωρήσει. Λες και δεν είχαμε δύο μήνες ως Διοίκηση να προστατεύσουμε μια πιθανή περίπτωση να αποτύχει παταγωδώς το πλάνο που τόσο διατυμπανίσαμε. Λες και μιλάμε σε ανόητους οπαδούς που δεν έχουν κρίση και άποψη να σκεφτούν.

Το ότι έφτασαν τα γεγονότα σε τέτοιο σημείο που ο προπονητής που τόσο πιστέψατε να θέλει να αποχωρήσει, δεν αφαιρεί ούτε στο ελάχιστο την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη στην Διοίκηση για την αποτυχία του πλάνου. Δεν παύει να φταίει η Διοίκηση για τα λόγια που έβγαιναν από τον εκπρόσωπο τύπου που σήμερα ακούγονται ως κρύο ανέκδοτο. Όλους αυτούς που μιλούσαν δημόσια για το πλάνο και το όραμα τους «κρέμασε» με την αργοπορημένη της αντίδραση η ίδια η Διοίκηση και οφείλει ένα τεράστιο συγνώμη και σε αυτούς  πέραν από τον κόσμο.

Για εμένα προσωπικά ο επόμενος προπονητής δεν θα αλλάξει καθόλου την πορεία μας προς νέες μαύρες σελίδες. Ο νέος προπονητής θα επιβαρύνει περισσότερο την ομάδα, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Ράβε ξήλωνε και  αποποίηση ευθυνών. Το μάθαμε το έργο, το έχουμε ζήσει όσο κανείς και μας έχει κουράσει. Ο Άλφα, Βήτα, Γάμμα προπονητής με το επιτελείο του, τα θέλω του και τις απαιτήσεις του, θα βρει μια ομάδα που δεν έφτιαξε ο ίδιος και θα φορτώσει την αποτυχία του στον προηγούμενο.

Όχι κύριοι, δεν με απασχολεί καθόλου αν βγει ή όχι η χρονιά με νέο προπονητή. Ποιος θα τον διαλέξει στο τέλος της ημέρας; Αυτός που δεν στήριξε την νούμερο 1 επιλογή του ως το τέλος; Ή μια ομάδα 3 ατόμων μελών της Διοίκησης; Η αποτυχία έχει όνομα και στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χωράει στην λέξη «Διοίκηση».

Αυτό που θα ήθελα εγώ ως οπαδός να ακολουθήσει των τραγικών γεγονότων που ζούμε είναι κατά σειρά.

Παραίτηση όσων μελών του Δ.Σ ευθύνονται που έφτασαν τα γεγονότα μέχρι εδώ και ένα πλάνο διετίας πετάχτηκε ξανά στον κάλαθο.
Παραίτηση όσων νιώθουν πως δεν μπορούν να σηκώσουν την ομάδα από τον πάτο.
Έκτακτη ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ γενική συνέλευση με αλλαγή στην διαδικασία και το κόστος εγγραφής μελών.
Ελεύθερη εγγραφή όσων επιθυμούν στο μητρώο της λαοφιλέστερης.
Έκτακτη ΕΚΛΟΓΙΚΗ γενική συνέλευση.
Νέα Διοίκηση.
Οριοθέτηση αντικειμενικών στόχων για τη φετινή χρονιά.
Προσθήκη Τεχνικού Διευθυντή που να πληροί τις ικανότητες για να επαναφέρει την ΟΜΟΝΟΙΑ στον δρόμο των επιτυχιών και να έχει κοινό όραμα και στόχο με την Ιστορία του Σωματείου.
Και μετά από αυτά, υπογραφή με νέο προπονητή.

ΥΓ: Πονάω που το λέω, πως η μοναδική Διοίκηση της τελευταίας 20ετίας που έχει μερικές ικανότατες μονάδες, θα χρεωθεί μερίδιο στις μαύρες μας σελίδες.