Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η ΟΜΟΝΟΙΑ του 1948 και η 1η ανάγνωση στο πλάνο Δημητρίου

Λίμπερο: Η ΟΜΟΝΟΙΑ του 1948 και η 1η ανάγνωση στο πλάνο Δημητρίου

Πριν αναφέρω την προσωπική μου άποψη για την πρώτη πρόταση που βγήκε χθες στην δημοσιότητα αναφορικά με το μέλλον του Σωματείου από τον κύριο Δημητρίου, θέλω να ξεκαθαρίσω το προφανές. Εδώ διαβάζετε την προσωπική άποψη της στήλης χωρίς οποιαδήποτε αρνητική προδιάθεση. Στο κάτω κάτω ο κάθε ένας θα κριθεί μόνο για το περιεχόμενο της πρότασης του.


Γράφει ο Λίμπερο
Διαβάζοντας χθες την επιστολή του κύριου Γιώτη Δημητρίου στα μέσα ενημέρωσης, βρήκα αρκετά σημεία στα οποία «έκτισε» την πρόταση του ενδιαφέρον και μερικά άλλα όχι. Προσωπικά θεωρώ πως έχει μελετήσει τις προτάσεις που βγήκαν κατά καιρούς μέσα από οπαδικές σελίδες και προσπάθησε να τις συμπεριλάβει σε ένα όμορφο περιτύλιγμα εταιρίας, με λάθος όμως τρόπο.

Ως επιτυχημένος επιχειρηματίας μιλά για επαγγελματισμό και οργάνωση του Σωματείου από την αρχή, κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, όμως από την άλλη φαίνεται να αγνοεί βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της ομάδας. Την πραγματική σημερινή κατάσταση και κυρίως τις 10 σελίδες του καταστατικού της.

Καταρχήν από μόνη της η πρόταση για τέτοιας μορφής εταιρία, αποκλείει από την συζήτηση ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου, μεταξύ αυτών και του γραφών. Κατά δεύτερον, οι όποιες αναφορές για ξεπερασμένους ρομαντισμούς μόνο αρνητικό αντίκτυπο έχουν στην πρόταση του, γιατί πολύ απλά εδώ μιλάμε για την ΟΜΟΝΟΙΑ του 1948 και όχι οποιαδήποτε εποχιακή ομάδα νεόπλουτων μαφιόζων. Τέλος, το άγγιγμα τόσο ευαίσθητων περιουσιακών στοιχείων της Ιστορίας μας όπως ο ύμνος ή το λογότυπο με το ένδοξο τριφύλλι, είναι καλό να αποφεύγονται από εδώ και στο εξής γιατί αναμφίβολα προκαλούν ταραχή ακόμη και στον πιο μετριοπαθή οπαδό της ομάδας.

Ο κύριος Δημητρίου άνοιξε τον χορό των δημόσιων επιστολών οπόταν θεωρώ έχει καλές προθέσεις να μπει ενεργά σε ένα τόσο απαιτητικό και ψυχοφθόρο κόσμο σαν αυτό του ποδοσφαίρου. Χρειάζεται να μελετήσει περισσότερο τον οργανισμό τον οποίο πιθανόν να θέλει να υπηρετήσει και να «διαβάσει» τη βάση των φιλάθλων του.

Άλλες κυπριακές ομάδες ονειρεύονται κάτι τέτοιο να το δουν στη πράξη, όμως από την πρώτη ανάγνωση του πλάνου, πολλά από αυτά δεν συνδέονται με την Ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το καλύτερο, είναι να συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την δημιουργία ενός κοινού συνδυασμού, δυνατού και ευέλικτου. Όταν βρεθεί μια κοινή βάση τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για τρόπους εφαρμογής ενός σχεδίου που θα βάλει την ΟΜΟΝΟΙΑ σε μια πορεία ανάκαμψης και θα επαναφέρει την ελπίδα στον τεράστιο κόσμο της.

Ολοκληρώνοντας, επειδή αρκετά από τα σημεία αναφοράς του κυρίου Δημητρίου αφορούν την ανεύρεση χορηγών και επενδυτών, να μην ξεχνά κανείς πως το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ θα ξοφλήσει τα δυσβάσταχτα χρέη του μόνο όταν τα έσοδα του θα είναι διαρκώς περισσότερα από τα έξοδα του. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΥΓ: Υπάρχουν τόσα πολλά επιτυχημένα Σωματεία εκεί έξω όσο και αποτυχημένες εταιρίες. Αυτό που κάνει την διαφορά δεν είναι το ΛΤΔ αλλά ο επαγγελματισμός.

ΥΓ2: Είναι θετικό που επιτέλους κάποιοι επιφανής Ομονοιάτες θέλουν να βοηθήσουν. Ας βοηθήσουμε και ως κόσμος να βρεθεί η καλύτερη λύση για τον Α.Σ.Ο.Λ.