Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Τα ονόματα που θα γραφτούν στην Ιστορία με μαύρα γράμματα

Λίμπερο: Τα ονόματα που θα γραφτούν στην Ιστορία με μαύρα γράμματα

Λώρης Κυριάκου, Γιώργος Γεωργίου, Ματθαίος Παπαπέτρου, Στέλιος Στυλιανού, Μάριος Αργυρίδης, Φώτος Ιωάννου, Γιαννάκης Ιωάννου, Κούλλης Πογιατζής, Πόλυς Πουμπουρής, Ελένη Κκαϊλή, Σωτήρης Κυριακίδης, Πανίκος Μιχαηλίδης, Χριστόδουλος Κουντουρής, Στάθης Σταυρινού, Λάμπρος Χρίστου.


Γράφει ο Λίμπερο

Συγκρατήστε αυτά τα ονόματα. Θα είναι τα 15 μέλη του Σωματείου, που θα κουβαλούν για μια ζωή το βάρος του ξεπουλήματος. Σχεδόν 70 χρόνια μετά την ιστορική αντίσταση των αθλητών του 1948 και την ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αυτοί οι 15 είναι έτοιμοι να υπογράψουν την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ιδιώτη.

Στην ουσία θέλουν να χαρίσουμε την ιδιοκτησία του τμήματος, που στα χειρότερα του έχει έσοδα 4-5 εκατομμύρια το χρόνο, σε ένα επενδυτή.

Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος είναι ο επενδυτής και ο εκπρόσωπος του, ούτε για το γεγονός πως δεν είναι Ομονοιάτες. Θα ασχοληθώ με τα έσοδα του Σωματείου και τι ακριβώς τους χαρίζουμε για 15 χρόνια αρχικά και εφ’ όρου ζωής στη συνέχεια.

Μια ομάδα με έσοδα 4-5 εκατομμύρια την στιγμή που δουλεύει σαν μπακάλικο. Με τόση κακοδιαχείριση που δεν περιγράφετε. Με προϋπολογισμούς σε κόλλες Α4. Με τα ίδια άτομα να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά της ομάδας και δεν λογοδοτούν τόσα χρόνια. Με ανθρώπους που γνωρίζουν τα έσοδα του Σωματείου και κάνουν προϋπολογισμούς μερικών εκατομμυρίων παραπάνω με τα γνωστά αποτελέσματα. Με άτομα στις διοικήσεις που περιγράφονται περιληπτικά με μια πρόταση του κύριου Μήνου χθες σε συγκέντρωση για την παρουσίαση της πώλησης.

«Τούτο το ποσό σήμερα στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι κοντά, ντάξει φέτος εν λίο παραπάνω, αλλά, θεωρώ ότι φέτος μπορεί να ξεφύγαμε.. παραδοσιακά τούτο το ποσό είναι γύρο στα 3.5 εκατομμύρια» (ακούστε στο -1,16 σε αυτό το βίντεο)

Αυτοί που μας διοίκησαν στα τόσα χρόνια οικονομικών εγκλημάτων και αγωνιστικής εξαθλίωσης, αντικατοπτρίζονται πλήρως από το πιο πάνω σχόλιο. Γιατί τέτοιοι ήταν. Ερασιτέχνες που έπαιξαν κουμάρι την τύχη του Σωματείου και σήμερα το πουλούν όσο όσο για να ξοφλήσουν.

Με παίκτες απλήρωτους, καθυστερήσεις στους μισθούς. Προσωπικό να δουλεύει για μήνες ολόκληρους απλήρωτο. Να χάνετε κάθε παραγωγικό κίνητρο. Να χαλά η ψυχολογία όλων όσων βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Να χάνεται ο έλεγχος στα αποδυτήρια. Με απογοητευμένους παίκτες να γίνονται τουρίστες με τα λεφτά μας και να παίζουν με την νοημοσύνη μας. Με το κόσμο να απομακρύνεται από το γήπεδο. Με χορηγούς να κάνουν διπλές και τριπλές σκέψεις να έρθουν κοντά.

Και με όλα αυτά, το Σωματείο να έχει 4-5 εκατομμύρια έσοδα τον χρόνο και αυτοί οι ανίκανοι να μην μπορούν να το διαχειριστούν. Να επιβαρύνουν κάθε χρόνο και περισσότερο την ομάδα, παρά να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά της. Και σήμερα την ΠΟΥΛΟΥΝ.

Γράψτε αυτά τα ονόματα κάτω. Να τα θυμάστε. Όλοι σας. Και εσείς που θα τους ψηφίσετε γιατί «φίλε αγαπώ σε εκτιμώ σε αλλά είμαι πρώτα ΑΚΕΛικός τζιε μετά ΟΜΟΝΟΙΑτης» αλλά και εσείς που θα πάτε θύμα της τυφλής σας αγάπης για την ομάδα. Εσείς που πάντα σημειώνατε νούμερα και ψάχνατε τρόπους να την σώσουμε όλοι μαζί, και σήμερα εκμεταλλεύτικαν την τυφλή σας αγάπη για την ΟΜΟΝΟΙΑ και σας προπαγανδίζουν πως αυτή είναι η μόνη της σωτηρία.

Όλοι εσείς, να σημειώσετε αυτά τα ονόματα κάτω. Γιατί αυτοί οι 15 που πήραν το χρίσμα από την εκτελεστική επιτροπή, θα υπογράψουν μαζί με την πώληση του ποδοσφαιρικού τμήματος και το τίμημα της συνείδησης τους.

Γιατί όσο πιστός και να είναι κάποιος στο αφεντικό του, τη συνείδηση του, την κουβαλά μέχρι την τελευταία του αναπνοή σε αυτό τον κόσμο.