Home MUNDIAL 2018 Κέρδισε τη Ρωσία και πήρε την πρωτιά στον Α’ όμιλο η Ουρουγουάη,...

Κέρδισε τη Ρωσία και πήρε την πρωτιά στον Α’ όμιλο η Ουρουγουάη, νίκη γοήτρου για τη Σαουδική Αραβία


Ολοκληρώθηκε η δράση στον Α’ όμιλο του Μουντιάλ, με την Ουρουγουάη να παίρνει την πρωτιά, μετά τη νίκη με 3-0 επί της Ρωσίας, που προκρίθηκε επίσης στην επόμενη φάση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου για την 3η αγωνιστική, η Σαουδική Αραβία πέτυχε νίκη γοήτρου με 2-1 και τερμάτισε στην 3η θέση. Στο τελευταίο σκαλοπάτι έμεινε η Αίγυπτος, που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση χωρίς βαθμό.

Στην αναμέτρηση που έκρινε την 1η θέση στον όμιλο, η Ουρουγουάη πήρε πιο εύκολα απ’ όσο περίμενε το “τρίποντο” απέναντι στους οικοδεσπότες. Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ και με αυτογκόλ του Τσερίσεβ στο 24′ η ομάδα της Λατινικής Αμερικής διπλασίασε τα τέρματα της. Στο 36′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα λιγότερου των δέκα λεπτών ο Σμολίνκοβ, κάτι που δυσκόλεψε αφάνταστα την προσπάθεια τους για κάτι καλό. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Καβάνι στο 90′ με κοντινή προβολή, πετυχαίνοντας ένα γκολ που το έψαχνε σε όλο το ματς.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Χωρίς ουσιαστικά βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν το παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας με την Αίγυπτο, όμως αμφότερες κυνήγησαν τη νίκη. “Τρίποντο” γοήτρου τελικά για την πρώτη, που επικράτησε με ανατροπή στο φινάλε. Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό για την Αίγυπτο, με την οποία ο 45χρονος τερματοφύλακας Ελ Χαντάρι πραγματοποίησε ντεμπούτο σε Μουντιάλ και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίζεται στη διοργάνωση. Μάλιστα, απέκρουσε πέναλτι στο 41′, σε εκτέλεση του Αλ Μουαλάντ, όμως νικήθηκε στο 45’+3 από τον Αλ Φαράτζ, που σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του λίγο νωρίτερα, αυτός ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Στην επανάληψη η Σαουδική Αραβία ήταν καλύτερη και με γκολ του Αλ Νταουσάρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε.

Δείτε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

Η τελική βαθμολογία στον πρώτο όμιλο:
1. Ουρουγουάη 9 βαθμοί (γκολ: 5-0)
2. Ρωσία 6 βαθμοί (γκολ: 8-4)
3. Σαουδική Αραβία 3 βαθμοί (γκολ: 2-7)
4. Αίγυπτος 0 βαθμοί (γκολ: 2-6)