Home Uncategorized Save Akamas

Save Akamas

9bf323629dee9d7b0e6a6efe8d7c7c30


Μία προσπάθεια να προστατέψουν την ομορφιά του Ακάμα άρχισαν οι πολίτες της Κύπρου. Οι φίλοι του Ακάμα, καλούν τον κόσμο:

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

Η Διυπουργική Επιτροπή για το θέμα Ακάμα, όπως ξέρετε, ως απάντηση στο τρέχον ψήφισμα μας, έβγαλε την γνωστή απόφαση προς επικύρωση από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφήνει έξω από το υπό δημιουργία Εθνικό ‘Δασικό’ Πάρκο το 25% της προστατευόμενης περιοχής του Natura 2000 για να γίνει έρμαιο των πολεοδομικών ζωνών ανάπτυξης, ακριβώς αυτό που ζητούσαν ανοικτά λίγες μέρες πριν οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης, αλλά άκρως αντίθετο από αυτό που προνοεί το Διαχειριστικό Σχέδιο Ακάμα!

Δεν υπολόγιζαν όμως οι ιθύνοντες ότι αυτό όχι μόνο δεν θα πτοούσε την αγωνιστικότητα του ψηφίσματος μας, αλλά περισσότερο θα την γιγάντωνε. Απόδειξη ότι φθάσαμε τις 5000 σε χρόνο ρεκόρ!

Δεν θα τους κάνουμε όμως την χάρη με τίποτα να σταματήσουμε αυτό το ψήφισμα. Θα το συνεχίζουμε, από στόχο σε στόχο, μέχρι που αυτή η απόφαση τους να αποσυρθεί, όχι μόνο ως εντελώς ανάρμοστη και απότοκη πιέσεων προσωπικών συμφερόντων μερικών, αλλά και ως εντελώς λανθασμένη, διότι καταστρατηγεί ουσιώδη πρόνοια του Διαχειριστικό Σχεδίου, την έννοια της προστασίας της Νatura 2000 και της βιώσιμης ανάπτυξης των εκεί κοινοτήτων, δηλαδή του καλώς νοούμενου δημοσίου συμφέροντος.

Επόμενος στόχος λοιπόν ψήφισμα με 10.000 ψήφοι κάτι που δεν θα μπορεί ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να αγνοήσει αλλά ούτε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπογράφω και διαδίδω: https://goo.gl/HZJ8yt

Sign and share: https://goo.gl/5yVpXm

[Petition] Declaration of the area NATURA 2000 of Akamas as a…Share and sign the petition to save Akamas here https://goo.gl/5yVpXm [Cyprus]

Posted by Φίλοι του Ακάμα – Friends of Akamas on Monday, November 16, 2015