Home Uncategorized Το τρίποντο ζωής του Λιούις

Το τρίποντο ζωής του Λιούις

lewis


Το τελευταίο 24ωρο ο Ρόμπερτ Λιούις είναι ο πιο διάσημος παίκτης μπάσκετ του πλανήτη. Πολύ πιθανόν όσοι διαβάσατε την πρώτη πρόταση να μην τον γνωρίζετε, ωστόσο ο αθλητής του λυκείου Franklin Road Academy έχει γίνει viral για το σπουδαίο τρίποντο που πέτυχε σε αγώνα για το πρωτάθλημα λυκείων της περιοχής του.

Σίγουρα ένα τρίποντο δεν είναι τόσο ξεχωριστό, ωστόσο όταν το πετυχαίνει ένας ήρωας της ζωής όπως ο Ρόμπερτ αποκτά πολύ διαφορετική και μεγάλη σημασία.

Η ενασχόληση του Ρόμπερτ με τον αθλητισμό

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ρόμπερτ Λιούις είναι τελειόφοιτος στο Franklin Road Academy, ωστόσο πάσχει από σύνδρομο down.

Παρόλα αυτά, προσπαθεί να ζήσει όπως οι υπόλοιποι νέοι της ηλικίας του και με τη βοήθεια ειδικών τα καταφέρνει.

Στον αθλητισμό μπήκε από πολύ μικρή ηλικία, έχοντας περάσει από ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αλλά και του… κανονικού ποδοσφαίρου, πριν τελικά καταλήξει στο μπάσκετ.

Μέχρι χθες ο Ρόμπερτ εκτελούσε χρέη μάνατζερ στην ομάδα του και δεν είχε αγωνιστεί ποτέ. Μερικές ημέρες πριν από το παιχνίδι ο προπονητής ανακοίνωσε στους παίκτες του ότι στην αποστολή για την αναμέτρηση κόντρα στο University School of Nashville όπου τυχαίνει να αγωνίζεται ο μικρότερος αδερφός του Ρόμπερτ, Μάθιους, θα συμπεριλαμβανόταν και ο Ρόμπερτ.

Η οικογένεια του Ρόμπερτ ήταν πολύ ενθουσιασμένη, ωστόσο όπως δηλώνει η μητέρα του, Τζούντι, κανείς δεν περίμενε πως τελικά ο προπονητής θα του έδινε την ευκαιρία να πατήσει στο παρκέ.

Κι όμως, ο Τζον Πιρς έδωσε εντολή στον μικρό Ρόμπερτ να περάσει στον αγώνα και άπαντες στο γήπεδο έμειναν έκπληκτοι. Ο Λιούις μπήκε στο παιχνίδι, 1′ περίπου πριν το τέλος και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει.

Τρίποντο και νίκη για την ομάδα του

Τον μάρκαρε ο αδερφός του όταν ο Ρόμπερτ βρέθηκε ελεύθερος στη γωνία και ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, διαμορφώνοντας το τελικό 67-64.

Το κλειστό γυμναστήριο πήρε φωτιά, ο πρώτος που τον συνεχάρη ήταν ο μικρός του αδερφός, στη συνέχεια όλοι οι συμπαίκτες του, αλλά και οι αντίπαλοί του.

Οι γονείς του Ρόμπερτ πετούσαν στα σύννεφα από τη χαρά τους και όπως δήλωσαν, θα είναι για πάντα ευγνώμονες στον προπονητή της σχολικής ομάδας.

Ο μικρός Ρόμπερτ μπορεί να μη βρέθηκε για πολλή ώρα στο παρκέ, ωστόσο άπαντες θα θυμούνται αυτά τα δευτερόλεπτα για μια ζωή.

Ο 19χρονος έστειλε μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει την προσπάθειά του για να ζήσει.

Όχι! η ασθένεια του Ρόμπερτ δεν είναι θανατηφόρα, ούτε επίπονη για τον ίδιο, ωστόσο το να συμμετέχει ένα παιδί που πάσχει από αυτή τη νόσο σε καθημερινές δραστηριότητες που τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του τις θεωρούν δεδομένες, είναι ένας πραγματικός άθλος.

Και για αυτό ο Ρόμπερτ Λιούις είναι ένας ακόμη ήρωας της ζωής.

Πηγή: Gazzetta.gr