Home Uncategorized Ένα τραμ προς τιμή του Γιόχαν Κρόιφ!

Ένα τραμ προς τιμή του Γιόχαν Κρόιφ!

tram


Αν ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν στη ζωή (ο θρύλος του ολλανδικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφυγε από κοντά μας στις 24 Μαρτίου) θα συμπλήρωνε τη Δευτέρα (25/4) τα 69α γενέθλιά του και κάποιοι άνθρωποι στο Άμστερνταμ θέλησαν να δείξουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως δεν ξέχασαν μία τόσο σημαντική μέρα.

Αναφερόμαστε στην κίνηση της GVB, εταιρία συγκοινωνιών στο Άμστερνταμ, η οποία προς τιμήν του δημιούργησε ένα ξεχωριστό τραμ, διακοσμημένο με μερικές από τις ωραιότερες εικόνες από την καριέρα του σε Ολλανδία, Μπαρτσελόνα και Άγιαξ, το οποίο πέρασε όλη την ημέρα διασχίζοντας την ολλανδική πρωτεύουσα.

 

Περίοπτη θέση στο τραμ έχει το hashtag #14FOREVER (“14 για πάντα”), που ήταν το νούμερο με το οποίο έγινε διάσημος σε όλο τον πλανήτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το τραμ ξεκίνησε συμβολικά στις 14:14 από το Middenweg, όπου κάποτε βρισκόταν το παλιό στάδιο του Άγιαξ, το “De Meer”, και για αρκετές εβδομάδες θα κάνει τη διαδρομή του περνώντας από πολλά μέρη της πόλης.

“25 Απριλίου. Σήμερα ήταν τα γενέθλια του πατέρας μου. Τι όμορφη ιδέα και τιμή, το τραμ του Γιόχαν Κρόιφ με το νούμερο 14. Σας ευχαριστώ πολύ”, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter ο γιος του Γιόχαν Κρόιφ, Τζόρντι.

Πηγή: Sport24.gr