Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Λόγοι μη ανανέωσης του διαρκείας μου

Αναγνώστης: Λόγοι μη ανανέωσης του διαρκείας μου

opinions-2015a


Αγαπητοί φίλοι του Omonoia news,

όπως αναγράφω και στον τίτλο του email θα ήθελα να σας αναφέρω τους λόγους τους οποίους με οδήγησαν και οδηγούν στην αρνητική απόφαση της μη ανανέωσης του εισητηρίου διαρκείας:

1.Κακός προγραμματισμός. Από τον καιρό του Μιλτιάδη Νεοφύτου, και λίγο πιο πριν, “πιππιλούμε” το ίδιο θέμα. Δεν είναι κακός προγραμματισμός. Ονομάζετε έλλειψη επαγγελματισμού. Λάθη γίνονται όταν εργάζεσαι αλλά όταν εργάζεσαι πάνω σε επαγγελματικές βάσεις τότε τα λάθη αυτά μειώνονται και ο κακός προγραμματισμός γίνεται απλά μία λάθος επιλογή.

2.Σε συνέχεια του πιο πάνω και στην έλλειψη εππαγελματισμού, η μη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος (τουλάχιστο) από άτομα τα οποία έχουν σαν επαγγελματική καριέρα τα συγκεκριμένα πόστα. Για αρχή τεχνικό διευθυντή.

3.Δεν μπορώ πάντοτε να αλλάζω του τροχούς της άμαξας ενώ το αμάξωμα να το αφήνω το ίδιο. Ο τροχός δεν είναι πάντα ο ηθικός αυτουργός για τα προβλήματα της άμαξας. Νομίζω είναι καιρός οι υπεύθυνοι να προσπαθήσουν να αλλάξουν τα πράγματα με ένα πιο ορθό τρόπο ξεκινωντας από την αρχή και όχι από το τέλος.

4.Επαγγελματισμός σε όλους τους τομείς (π.χ. marketing). Δεν θεωρώ πως η εταιρεία να είναι τόσο άσχημη εξέλιξη ή τουλάχιστο χειρότερη από την οποιαδήποτε “κατάντια”.

5.Το σωματείο να έχει πραγματικά έσοδα από τα προϊόντα του και όχι ψύχουλα και οι εκ των έσω, λόγο των κερδοσκοπηκών δρατηριοτήτων των εταιρειών τους, να λαμβάνουν περισσότερα από τα απαιτούμενα για αυτούς έσοδα.

6.Τα κομματικά του κάθε ενός δεν ενδιαφέρουν τον απλό υποστηρικτή της Ομόνοιας. Αν κάποιοι το θεωρούν ότι είναι σωστό, τότε να το πράττουν με πιο ύπουλους τρόπους και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας όπως το κάνουν και άλλοι πολλοί.

7.Θεωρώ πως το να πρόσπαθήσω να γίνω μέλος θα στιγματιστώ και εγώ και η οικογένεια μου λόγο του κομματικού κύκλου στο οποίο δηλώνεται ότι ανήκει το Σωματείο.

8.Τα λυόμενα στο Ηλίας Πούλλος δεν θεωρούνται επαγγελματικές εγγαταστάσεις.

9.Και τελευταίο. Δεν δέχομαι από κανένα να με κοροϊδεύει. Αφού έχουν ανάγκη λεφτά υπήρχαν πολλές περιπτώσεις στο να μην φτάσουμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα αλλά ακόμα και τώρα που είμαστε στον γκρεμό και πέφτουμε χωρίς σχοινί ασφαλείας υπήρχαν περηπτώσεις που τα εκάστοτε συμβούλια μπορούσαν να κάνουν υποχωρήσεις και να αποδεχτούν προτάσεις. Αντί αυτού κάνουν υποχωρήσεις στον πρόεδρο του κυπριακού ποδοσφαίρου έτσι ώστε και αυτός να αποθηκεύει τους κόκκινους φακέλους για την στοιχιματική δραστηριότητα των αγώνων μας.

Οι κυριότεροι λόγοι που πηγαίνω τώρα στο γήπεδο είναι ο αιώνιος έφηβος και απίστευτος ποδοσφαιρικός χαρακτήρας Nouno Asis και ο Schembri. Δεν εκμηδενίζω τους υπόλοιπους απλά είναι κατ’ εμένα οι παίχτες με μια σταθερή πορεία και τις πλείστες φορές ανοδική.

Επίσης θέλω να θέσω ορισμένα ερωτήματα:

-Γιατί όποιος τερματοφύλακας έρθει στην Ομόνοια ενώ στην αρχή κάνει ορθές εκτιμήσεις και ορθές εξόδους, μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο οι αποδόσεις του κινούνται στο μέτριο; Μήπως τελικά δεν φταίει μόνο ο τερματοφύλακας αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων;

-Πολλοί ποδοσφαιριστές (που δεν ήταν πατάτες) και ήρθαν στην Ομόνοια δεν απέδωσαν τα αναμενώμενα ή αν και ξεκίνησαν καλά, σιγά σιγά η απόδοση τους κινήθηκε στη μετριότητα; Διαιρωτηθήκαμε το γιατί πριν πούμε πως ήρθαν για τουρισμό;

Για να μην συνεχίσουμε να βρίζουμε παράγοντες, τεχνικούς και διάφορους άλλους εππαγελματίες πρέπει πρώτα από όλα να γίνουμε εμείς επαγγελματίες και να σεβαστούμε το όνομα και την ιστορία μας. Το μέλλον μας θα γίνει σεβαστό από τον κόσμο της ομάδας αλλά και από τους αντιπάλους μόνο με διορατικότητα και εμπρόθεσμους αλλά και μακροχρόνιους επαγγελματικούς στόχους.

Ορισμένα από τα πιο πάνω σημεία τα έχετε αναφέρει σε διάφορα άρθρα σας αλλά και πολλοί φίλοι Ομονοιάτες σε δικά τους μηνύματα.

Με εκτίμηση Σ