Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Πού είδαν το ποιοτικό ρόστερ;

Αναγνώστης: Πού είδαν το ποιοτικό ρόστερ;

opinions-2015a


Διανύσαμε ήδη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, και το δείγμα της ομάδα μας είναι αρκούντος ενδεικτικό για ορισμένες διαπιστώσεις.

Από το καλοκαίρι, μετά τον αποκλεισμό και μετά τις πρώτες αποτυχίες στο πρωτάθλημα τόσο η διοίκηση όσο και ο προηγούμενος προπονητής παινεύονταν για το ρόστερ. «Το ρόστερ της ομάδας είναι πολύ ποιοτικό» έλεγαν. Δεν δίστασαν μάλιστα να μας πουν ότι είναι το ποιοτικότερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων.

Παραμύθια της χαλιμάς, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη χειρότερη έκφραση.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αρκετοί παίχτες που βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ της ομάδας μας και πολλές φορές στην 11άδα όχι μόνο ποιοτικοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αλλά αποτελεί έγκλημα να φοράνε την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ράμος: Όπως και πέρσι το παιδί απέδειξε πως δεν μπορεί. Μας έκανε 2-3 παιχνίδια καλά και μετά μας κρεμμάει με κάθε ευκαιρία. Ανεξάρτητα από τη θέση που τον βάζουν να παίζει δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Ρόμαρικ: ήρθε για να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας. Με πολλά κιλά παραπάνω, μας βρήκε ο Δεκέμβριος και ακόμη προσπαθεί να παίξει μπάλα. Είναι πιο αργός και από τη σκιά του. Ούτε ως κεντρικός αμυντικός, ούτε ως ανασταλτικός χαφ μπορεί να προσφέρει.

Γκουλόν: στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το παν είναι ταχύτητα. Το ύψος και η δύναμη έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Έχει τεχνική αλλά σε κάθε αγώνα με το να προσπαθεί να τριμπλάρει τον εαυτό του δεν βοηθά, αντίθετα υποπίπτει σε λάθη που στοιχίζουν. Εκεί στο κέντρο χρειάζεται ταχύτητα. Ο Οικονομίδης τρέχει σχεδόν πάντα για δύο.

Σέρινταν: ίσως το μόνο που ξέρει είναι να βάζει πέναλτι. Τον έφερε στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο Σεραφείμ για να ενθουσιάσει τον κόσμο ότι πήρε παίχτη από τον αιώνιο. Ξεπερασμένες τακτικές. Από ουσία τίποτα. Προσφορά μηδέν.

Κίρμ: Συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία με τον Ράμος. Κάποια καλά παιχνίδια αλλά τίποτα παραπάνω. Εάν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην πίεση και να αγωνίζεται σε ψηλό επίπεδο ας κουνήσει μαντίλι.

Εζέ – Μεντί- Καπράλ:  Για αυτή την τριάδα ποδοσφαιριστών κάποιοι πρέπει να στηθούν στον τοίχο. Πως αξιολογήθηκαν και ήρθαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Εγκληματικές επιλογές. Ούτε σε ομάδα β’ εθνικής δεν μπορούν να αγωνιστούν.

Από το φετινό ρόστερ, ποιότητα θυμίζουν μόνο οι Νούνο Ασις, Αντρέ Σκέμπρι, Καρίμ Χαφέζ, Γιώργος Οικονομίδης (παρόλο που δεν θυμίζει τον περσινό Γιογιο), Κωνσταντίνος Παναγή και ο Δημήτρης Χριστοφή όταν με το καλό αποθεραπευτεί.

Ήρθε ο καιρός να πάψουν να ασελγούν ορισμένοι στο όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με επιλογές παιχτών για τα μπάζα.

Και επειδή πάλι το οικονομικό θα είναι το πρόσχημα, απλά να αναφέρω ότι με τα 2,5 -3 εκατομμύρια που λένε (προσωπικά αμφιβάλλω) ότι είναι το μπάτζετ της χρονιάς, πολύ εύκολα εάν υπάρχει η σωστή δομή στήνεται ομάδα για πρωταθλητισμό.

Έκτος στη βαθμολογία μπορώ άνετα να έρθω με τα δεύτερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γεμάτο μικρούς κύπριους τους οποίους ο κόσμος θα στηρίζει με κλειστά μάτια.

Ελπίζω και εύχομαι να προβληματιστούν κάποιοι, γιατί ολοένα και περισσότεροι γυρίζουν την πλάτη στην Ομάδα και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Με εκτίμηση
ΝΚ