Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη για το θέμα της πρόσληψης προπονητή στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Άποψη για το θέμα της πρόσληψης προπονητή στην ΟΜΟΝΟΙΑ

opinions-2015a


Το πιο κάτω κείμενο αποτελεί άποψη αναγνώστης της ιστοσελίδας μας:

Το θέμα της πρόσληψης προπονητή στην ομάδα μας κυριαρχεί στις συζητήσεις των οπαδών μας, ένα θέμα που σε παλαιότερες εποχές θα ήταν ένα ξεκάθαρο θέμα κάθετης επιλογής του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όμως έχει αντιληφθεί πλέον ότι η λειτουργία ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού οργανισμού πόρο απέχει από την υφιστάμενη αναχρονιστική λειτουργία του σωματείου μας. Διοικητικοί που λειτουργούν σαν ειδήμονες επί παντός επιστητού, ήταν ένα αποδεκτό σύστημα στις αρχές της ίδρυσης και λειτουργίας των πρώτων ποδοσφαιρικών κλαμπ. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως το ποδόσφαιρο έχει εξελιχτεί σε ένα εξειδικευμένο χώρο με τη βοήθεια της επιστήμης, της έρευνας και της εμπειρογνωμοσύνης.

Το νυν 15μελές συμβούλιο ξεκάθαρα, ανεύθυνα και εξορισμού εγκληματικά για την ιστορία της ομάδας μας και το μέλλον του σωματείου μας επεμβαίνει απροκάλυπτα στα αποδυτήρια, στη σύνθεση της ομάδας, στη οργάνωση της, στο στρατηγικό σχεδιασμό της, στο σκάουτινγκ, στο μεταγραφικό σχεδιασμό, στις αποδεσμεύσεις και σε όλα τα λοιπά εξειδικευμένα τεχνικά θέματα. Είναι θαύμα το ότι ενώ είμαστε ίσως η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που έχει 15 ανειδίκευτους επεμβατικούς προπονητές, Τεχνικούς Διευθυντές και Στρατηγικούς Σχεδιαστές και λοιπά εμπειρογνώμονες αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να επιβιώσει. Αυτό ίσως να το οφείλει στου υπέροχο κόσμο της, στη μεγάλη ιστορία της και στο ιδεολογικό της προσανατολισμό.

Αυτή η αποτυχημένη συνταγή είναι βαθιά ριζωμένη στην νοοτροπία και στην εγκεφαλική λειτουργική αντίληψη των διοικούντων αλλά και των διοικούντων των διοικούντων. Επομένως μόνη σωτηρία και πραγματική οδός για την πρόοδο είναι η πλήρης αλλαγή και η εκ των βαθέων εκρίζωση όλου αυτού του αρρωστημένου συστήματος που περιλαμβάνει πρώτα νοοτροπίες, αντιλήψεις, στρατηγικούς σχεδιασμούς, εξαρτήσεις και στο τέλος φυσικά πρόσωπα (όπως η στελέχωση με προπονητή).

Με εκτίμηση
Χρίστος Χαπέσιης