Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Ποια ενότητα;

Αναγνώστης: Ποια ενότητα;

opinions-2015a


Δεν θα πω ψέματα, στον μέχρι τώρα προγραμματισμό οι Νταμπίζας και Κάρβερ φαίνονται όχι μόνο να ξέρουν τι κάνουν αλλά και να τους το επιτρέπουν, κάτι που προφανώς δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Οπόταν έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τουλάχιστον στο αγωνιστικό, ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε τις απογοητευτικές εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων. Θα τονίσω όμως ότι θα χρειαστεί και υπομονή. Ελπίζω πως όλοι θα δείξουν κατανόηση στις πρώτες τυχών αποτυχίες.

Στα διοικητικά τώρα, με λύπη παρακολουθώ τις εξελίξεις. Βλέπω τη νυν γερουσία, παρ όλα όσα λέει και ρίχνοντας για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια του κόσμου, να μη δείχνει απολύτως καμία διάθεση για πραγματική ενότητα.

Ο κ. Τζιωνής μέσα σε μερικά 24ωρα μετά την ανακοίνωση ότι θα διεκδικήσει την καρέκλα του προέδρου του “νέου” ΔΣ κάνει συνεχώς δηλώσεις για ενότητα στις τάξεις των ομονοιατών. “Όσοι όλοι με γνωρίζουν θα πουν ότι είμαι άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης,….., δεν θεωρώ ότι περισσεύει οποιοσδήποτε.”, είπε μιλώντας σήμερα (16/06) στον Άστρα. Νωρίτερα δε, είπε ότι το Email που είχε λάβει το πρωί από τον συνδυασμό “Εμπρός Ομόνοια”, για να καθίσουν μαζί στο τραπέζι των συνομιλιών, το έλαβε πολύ αργά και δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση. Μια έκκληση που έγινε προ πολλού και πολλές φορές από το “Εμπρός Ομόνοια” (Βλέπε την ανακοίνωση του συνδυασμού). Πώς είναι δυνατόν λοιπόν αυτό το ανακυκλωμένο ουσιαστικά ΔΣ να θέλει όντως την ενότητα που με τόσο σθένος υποστηρίζει ότι θέλει, αφού δεν δέχεται το συμβούλιο να είναι κοινώς αποδεχτό;

Έχει πει επίσης ότι “Ο Δώρος Σεραφείμ έχει αποτρέψει τον αφανισμό της Ομόνοιας,…., θα πρέπει να του πιστωθεί αυτή η οικονομική διάσωση του σωματείου”. Όχι κ. Τζιωνή. Χωρίς να θέλω να ισοπεδώσω τη προσπάθεια του τέως πλέον προέδρου, αν ο κόσμος δεν έβαζε το χέρι στη τσέπη η Ομόνοια θα είχε βάλει λουκέτο προ πολλού. Και η πίστωση έπρεπε να γίνει πρώτα στον κόσμο, ΟΛΟ τον κόσμο της Ομόνοιας.

Καταλήγοντας, πραγματικά ξεπερνά κάθε λογική (τη δική μου τουλάχιστον) η επιμονή για στασιμότητα, μια στασιμότητα που μας κρατά χρόνια πίσω ενώ να βλέπω μια Αεκ μέσα σε 4-5 χρόνια να διεκδικεί και να χάνει άδικα πρωτάθλημα πέρσι ενώ στην πορεία να έχει ξοφλήσει σχεδόν όλα της τα χρέη ΚΑΙ να εχει φτιάξει δικό της γήπεδο. Να βλέπω τους αιώνια ευνοημένους να στέφονται κάθε χρόνο πρωταθλητές “με το έτσι θέλω”, όπως είχε πει και ο πρόεδρος τους στην αρχή της περσινής περιόδου. Να βλέπω αυτή τη διαχρονικά παθητική στάση από τα πρώην ΔΣ στα όργια σε βάρος της Ομόνοιας και τους “Κουμμούναρους”, αλλά και στον Τρομονόμο του Ιωνα. Και να βλέπω τέλος την άρνηση μαζικής εγγραφής μελών, της λαοφιλέστερης ομάδας του τόπου.

Ανδρέας