Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη αναγνώστη: ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ της αντιπαράθεσης ΧΘΕΣ

Άποψη αναγνώστη: ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ της αντιπαράθεσης ΧΘΕΣ

opinions-2015a


Ονομάζομαι Γεώργιος Κάρουλλας του Νίκου και αποτελώ αναπόσπαστο μέλος του λαϊκού κινήματος της αριστεράς από τα 13 μου χρόνια! Ως υπεύθυνο άτομο (πιστεύω) θα ήθελα να τοποθετηθώ για τις εκλογές στο μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο της πονεμένης Κύπρου που κουβαλά στις πλάτες του αυτούσιο τον πόνο. Εν συντομία προέρχομαι από πατέρα Βαρωσιώτη και Σαλαμινέο αλλά με κέρδισε αυτός ο μεγάλος πράσινος λαός σε πολύ νεαρή ηλικία. Οι παρακάτω απόψεις που θα παραθέσω είναι απόψεις που τις μοιράστηκα και σαν μέλος του ΑΚΕΛ αλλά και σαν μέλος του Ε.Σ. της ΕΔΟΝ Λεμεσού.

Θα ξεκινήσω με μία φράση του Β.Ι. Λένιν “Συζητάτε ελεύθερα, δράστε ενιαία”. Καμία σχέση με το “να τα πεις τζιαμέ που πρέπει” η το “έννεν τόπος δαμέ να τα λέμε σύντροφε”. Δυστυχώς σαν ΟΜΟΝΟΙΑ και σαν προοδευτικός λαός αποτύχαμε παντελώς να ακολουθήσουμε την πιο πάνω συμβουλή. Σαν εισαγωγή και πολύ περιληπτικά η αποτυχία είναι ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη συζήτηση οπότε αποκλείεται να υπάρξει και η ενιαία δράση.

Το χθεσινό αποτέλεσμα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δυστυχώς υπήρξε μία κατευθυντήρια γραμμή προς το συνδυασμό του κ. Τζιωνή. Το αποτέλεσμα όμως τώρα είναι δεδομένο και σαν τέτοιο θα προσπαθήσω να δώσω όσο μπορώ τις γνώσεις μου και τις δικές μου συμβουλές, που σαν οραματιστής που είμαι και σαν αισιόδοξο άτομο δε θα πάψω ποτέ να παλεύω για αυτή την καταραμένη την ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία.

Κύριοι, Σύντροφοι αλλά και συνοδοιπόροι σε τούτο το πλοίο που βυθίζεται σας λέω το εξής: ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ της αντιπαράθεσης ΧΘΕΣ. Δεν έχουμε, δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια αυτής της εσωτερικής, που εμείς οι ίδιοι μετατρέψαμε σε εξωτερική, διαμάχης. Η ενιαία δράση σημαίνει ΜΙΑ “ΠΟΥΝΙΑ” στο κατεστημένο, στο παρασκήνιο, στην παραπλάνηση, στον εθνικισμό, στο φασισμό, στο οργανωμένο έγκλημα που έγιναν πια αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου. Αλλά σημαίνει και μπουνιά στα εκ των έσω προβλήματα όπως τη μισαλλοδοξία που κυριεύει πια αυτό τον περήφανο πράσινο λαό, την μιζέρια, το κατσούφιασμά και την απογοήτευση.

Το παρών Δ.Σ. δεν έχει αποδεδειγμένα, από την προηγούμενη του θητεία (όπως και το λαϊκό κίνημα), καν την ικανότητα να αφουγκραστεί τη βάση, και υπάρχει μια αδικαιολόγητη και συνεχόμενη προσπάθεια απαξίωσης, όπως και να τη χαρακτηρίσεις, μικρής-μεγάλης βάσης ή μερίδας κόσμου. Όπως θέλετε πάρτε το, όπως θέλετε δώστε του ερμηνεία αλλά είναι καιρός για αλήθειες. Από τον συνδυασμό Ε.Ο. θα αναφέρω 2 άτομα που είχα προσωπική επαφή ΑΛΛΑ και προσωπική συνεργασία κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων (Νικόλας Βαλανίδης και Μιχάλης Μιχαήλ). Ο Νικόλας κατά την άποψη μου σαν καταξιωμένο άτομο στον επαγγελματικό του τομέα έχει πολλά να δώσει και πολλές ιδέες να μοιραστεί και να βάλει κάτω στο τραπέζι οι οποίες ποτέ δε θα ήταν περιττές. Δε χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο για το συγκεκριμένο άτομο, εισχώρηση στο Δ.Σ ΧΘΕΣ. Εκεί που θέλω να προσηλωθώ και να στοχεύσω είναι στο Μιχάλη (όπως και ο Χρίστος Σάββα) που ήταν και μέλος της ΘΥΡΑΣ 9 στο χώρο σπουδών μου. Εγώ εγγράφηκα μέλος της οργανωμένης κερκίδας της ομάδας μας το 2008 για πρώτη φορά στο 2ο χρόνο σπουδών μου. Την ίδια χρονιά αλλά και την επομένη ΟΛΑ τα μέλη της οργανωμένης κερκίδας στήριξαν σύσσωμα την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ. γιατί στο ψηφοδέλτιο ήταν ένα άτομο που τους αντιπροσώπευε (ηγετικά στελέχη της 9). Ήταν ένα άτομο που τους έδινε το λόγο αλλά και υπόσταση στα λεγόμενα τους. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ αλλά ούτε και γίνεται οι απόψεις μιας μερίδας να είναι πάντα οι απόψεις των τρελών. Είναι οργανωμένο σύνολο που καταφέρνει να οργανώσει συλλογικά φεστιβάλ, πολιτικές πορείες, πολιτικές ανακοινώσεις ΚΑΙ να δίνει παλμό στη κερκίδα του πράσινου λαού.

Ένα τέτοιο οργανωμένο σύνολο δε μπορεί να λείπει από το τραπέζι των συζητήσεων. Δε νοείται να παραμερίζεται και να του καταλογίζονται απλά κάποιοι χαρακτηρισμοί στις περισσότερες των περιπτώσεων ΑΠ αξιώτικοί. Καλέστε τους στο τραπέζι και θα δείτε ότι αυτά τα παιδιά που φοράνε τη φανέλα του Τσε και μεγάλη μερίδα αυτών ήταν και μέλη της ΕΔΟΝ έχουν πολλά να μας πουν. Να δείτε που με λίγο νερό στο κρασί μας οι απόψεις τους θα συγκλίνουν με τις δικές μας. (Χρησιμοποιώ 1ο ενικό πληθυντικού μιας και συμμετέχω κι εγώ σε συλλογικά όργανα).

Προσθέτοντας, ο συνδυασμός Ε.Ο. δεν απαρτιζόταν από μέλη της ΘΥΡΑΣ 9 και μόνο. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει κύριοι ότι δεν είναι μόνο ένα οργανωμένο σύνολο που κατά την άποψη σας καθοδηγείται από σκοτεινά και υπόγεια συμφέροντα. Η γενικότερη δυσφορία μεταξύ του κόσμου είναι δεδομένη, υπαρκτή και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα για να το αποδείξουν. Επί της ουσίας όμως καταθέτω κάποιες πολύ απλές λύσεις που θα έχουν ως κύριο λόγο την ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ και τη δημιουργία ξανά της λαϊκής ομάδας που θα αποτελεί καμάρι σε όλους εμάς αλλά ταυτόχρονα και ΦΟΒΟ στο σύστημα που επί του παρόντος κυριεύει και κυβερνά τον αθλητισμό.

1. Κάλεσμα του συνδυασμού Ε.Ο. για συζήτηση στο ίδιο τραπέζι.

2. Αποχώρηση των 3 τελευταίων σε σταυρούς προτίμησης (Πανίκος Νεοφύτου, Λάκης Πολυκάρπου, Νίκος Χαραλάμπους) όντας και οι πιο παλιοί σε Δ.Σ. και εισχώρηση σε αυτές τις θέσεις με τους επόμενους 3 σε σταυρούς προτίμησης από το συνδυασμό Ε.Ο. (Νικόλας Βαλανίδης, Αντώνης Τσικκουρής, Γιάννος Τραν). Υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σήμερα Φώτος Ιωάννου εκλέχτηκε για πρώτη φορά σαν ανεξάρτητος και μέχρι σήμερα εκλέγεται πρώτος με απόλυτη επιτυχία στα τμήματα που διετέλεσε.

3. Κάλεσμα των οργανωμένων συνόλων και συγκεκριμένα της ΘΥΡΑΣ 9 για συζήτηση και αμοιβαία υποχώρηση σε πολλά θέματα με σκοπό την ΚΟΙΝΗ και ΕΝΙΑΙΑ δράση.

4. Η εγγραφή μελών δε μπορεί να συμπληρώνεται από καμία δικαιολογία. Ο στόχος και ο πήχης να τεθεί ψηλά (3500 η δική μου άποψη) και μη εκπλήρωση του στόχου να θεωρείται αποτυχία του Δ.Σ. Δε μπορεί ομάδα με 11.000 μέσο όρο προέλευσης σε μία χρονιά να έχει γενική συνέλευση με σχεδόν 600 άτομα.

ΑΝΑΛΟΓΕΙΣΤΕΙΤΑΙ!!

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Ν. Κάρουλλας
(κάτοχος πτυχίου Νομικής και Οικονομικών)