Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Απορίες προς υπευθύνους

Αναγνώστης: Απορίες προς υπευθύνους

Είπα να δώσω χρόνο στο πρότζεκτ, επειδή δεν είμαι από αυτούς που με την πρώτη στραβή στήνω τους πάντες στον τοίχο.


Είδα τα ματς της Ευρώπης, είδα το πρώτο ματς με τον Ερμή και σήμερα είδα και το ματς με την Αναγέννηση.

Μετά από όλα αυτά τα δείγματα, έχω τις εξής απορίες προς τους ακόλουθους:

Νταμπίζας & Κάρβερ

  1. Πόσο δύσκολο είναι να βρούμε και να αγοράσουμε δύο καλούς κεντρικούς αμυντικούς? Είχαμε όλο το καλοκαίρι στην διάθεση μας για να το κάνουμε και βλέπουμε τα αποτελέσματα των επιλογών σου. Δηλαδή, πόσο καλύτερη είναι η άμυνα μας τώρα από το περσινό δίδυμο (Ρομαρίκ-Ρούνιε)?
  2. Πότε θα δώσουμε ευκαιρία στον Δανό και στον Κονομή, μήπως και μπορούν να παίξουν καλύτερα από αυτούς που παίζουν τώρα? Και , αν δεν κάνουν, γιατί τους έχουμε?
  3. Κε Κάρβερ, επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη που έκανε ο Κώστας Καϊάφας και ο Μιλόγεβιτς. Παρ’όλο που έχεις παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις, επιμένεις να «βαφτίζεις» παίκτες σε άλλες θέσεις και να περιμένεις να αποδώσουν. Όλοι εσείς οι «εγκέφαλοι» του ποδοσφαίρου πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ένα πράγμα: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ. Βάλτε τους παίκτες να παίξουν στην θέση που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και σταματάτε τα πειράματα. Αυτή η μόδα με τους δήθεν  ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ δεν σας βγαίνει και εκτίθεστε αφάνταστα.  Ο Μαρκάσα ΔΕΝ είναι αριστερό χαφ, ο Σέρινταν ΔΕΝ είναι κεντρικός επιθετικός, ούτε ο Χριστοφή,  ο Φλορέσκου ΔΕΝ είναι κεντρικός αμυντικός και πάει λέγοντας. Γιατί φέρατε τους δύο αριστερούς μπακ εξ Ελλάδος, για να παίζει ο Μαρκάσα? Είναι σαν να λέτε μόνοι σας ότι οι παίκτες που φέρατε δεν κάνουν.
  4. Μην σας ξανακούσω να μας λέτε ότι πιστεύετε στους μικρούς και θα τους βάλετε να παίξουν, κλπ, κλπ. Και υποτίθεται Κε Κάρβερ, είσαι Άγγλος και δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοια κολλήματα. Δηλαδή, θέλεις να μας πεις ότι ο Φιλιώτης, ο Δανός, ο Κατελάρης, ο Κονομής και άλλοι δεν κάνουν. Αφού δεν κάνουν γιατί τους έχουμε? Θα μου πείτε ότι πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες. Πως θα αποκτήσουν εμπειρίες αν δεν παίξουν? Και μην μου ξαναπείτε την πιπίλα «θα πάει δανεικός για να αποκτήσει εμπειρίες», διότι απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αρκετές οι εμπειρίες που αποκτούν όταν πάνε δανεικοί, διότι είτε δεν επιστρέφουν ποτέ, είτε επιστρέφουν και είναι καλοί για τον πάγκο. (Παράδειγμα ο Κονομής).
  5. Αυτή η πιπίλα με τις «εμπειρίες» είναι το πιο παράλογο πράγμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή, εξηγείστε μου το εξής απλό: Έχω ένα παίκτη, ο οποίος από την ηλικία των 14 παίζει, για παράδειγμα, κεντρικός αμυντικός. Ο εκάστοτε προπονητής του τον επιβλέπει, τον διορθώνει, του μαθαίνει τα μυστικά της θέσης, και αυτό συνεχίζεται μέχρι που ο παίκτης γίνεται 19 χρονών. Άρα, θεωρητικά, ο παίκτης αυτός, γνωρίζει την θέση μέσα, έξω και ανακατωτά. Γιατί ο παίκτης αυτός δεν μπορεί να παίξει αυτήν την θέση στην πρώτη ομάδα? Γιατί πρέπει να «πάρει εμπειρίες»? Δηλαδή, ο τρόπος που παίζεται μια θέση στους μικρούς είναι διαφορετικός από τον τρόπο που παίζεται στην πρώτη ομάδα? Οι τοποθετήσεις που πρέπει να έχει ένας επιθετικός, ή ένας αμυντικός χαφ είναι διαφορετικές στους μικρούς απ’ ότι στην πρώτη ομάδα?
  6. Πιέρος Σωτηρίου και Αρτυματάς. Δύο παραδείγματα νεαρών παικτών, οι οποίοι όταν τους έβαλαν οι προπονητές τους να παίξουν δεν βλέπονταν, αλλά επειδή επέμεναν να τους δίνουν παιγνίδια, βελτιώθηκαν πάρα πολύ.

 

Προς Ομονοιάτικες ιστοσελίδες

 

  1. Κωνσταντίνος Παναγή. Γιατί φοβάστε να υποδείξετε τις αδυναμίες και τα λάθη του Παναγή? Ναι, ο Παναγή είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας που έχει κάνει αρκετές σωτήριες αποκρούσεις, κάνει όμως και μερικά λάθη τα οποία είτε στοιχίζουν είτε όχι. Όμως, πρέπει να τα υποδεικνύετε και όχι να προσπαθείτε να τα παραβλέπετε, διότι και ο ίδιος όταν τα διαβάζει, θα αντιληφθεί ότι δεν είναι τέλειος και θα διορθωθεί. Για παράδειγμα, σήμερα, το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ – μου θύμισε το επίσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γκολ που έφαγε ο Γιωργαλλίδης από την Σάλτζμπουργκ – και δείτε ξανά σε βίντεο την ΕΝΤΕΛΩΣ λανθασμένη τοποθέτηση του στην σημερινή ευκαιρία του Κολάνη. Αν ο Κολάνης ήξερε λίγη περισσότερη μπάλα,  αντί να προσπαθήσει να πλασάρει, μπορούσε άνετα να «κρεμάσει» τον Παναγή, διότι  αυτός στεκόταν ΠΟΛΥ ΕΞΩ. Από την στιγμή που τον επιθετικό τον κυνηγούν οι αμυντικοί και αυτός είναι ακόμη τόσο έξω, ΔΕΝ μένεις ψηλά στην περιοχή, πας όσο πιο πίσω στην γραμμή σου γίνεται, ακριβώς για να μην μπορεί ο επιθετικός να σε «κρεμάσει». (Θυμηθείτε το γκολ που έβαλε ο Ντε Βινσέντι εναντίον της ΑΕΚ πέρσι – ευτυχώς ο Κολάνης δεν είναι Ντε Βινσέντι).  Γιατί δεν γράφει ΚΑΜΜΙΑ Ομονοιάτικη ιστοσελίδα για τα λάθη του Παναγή, ενώ για τα λάθη του Παντελιάδη, του Νασιμέντο, του Φλορέσκου γράφετε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ?
  2. Χριστοφή. Τα ίδια ισχύουν και για τον Χριστοφή. Γιατί δεν γράφετε ότι, για παράδειγμα, ο Χριστοφή ήταν κακός, ή μέτριος? Όπως γράφετε όταν πετά και είναι φωτιά, πρέπει να γράφετε και όταν δεν βλέπεται. Για να μην νομίζουν κάποιοι παίκτες ότι δεν τους πιάνει το κολάνι, όσο άσχημα κι αν παίξουν.

Εν ολίγοις, αυτά. Ελπίζω να δημοσιεύσετε το γράμμα μου.

Φιλικά,

Σ.Π. Μέλος Σωματείου Ομόνοιας – κάτοχος κάρτας διαρκείας για 16 χρόνια