Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Διοργανώστε εκδήλωση εγγραφής μελών

Αναγνώστης: Διοργανώστε εκδήλωση εγγραφής μελών

 


Δεν θα πολυλογίσω, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό… Ακούω και διαβάζω συνεχώς για τον τρόπο που θα βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ να αλλάξει τρόπο λειτουργία, μέσω της εγγραφής μελών. Γίνεται κάλεσμα από οργανωμένους, αλλά και την ιστοσελίδα σας προς τον κόσμο, τον τελευταίο καιρό σχεδόν καθημερινός, για να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής μελών και να έχει λόγο στα τεκταινόμενα του σωματείου.

Με βρίσκει σύμφωνο η προσπάθεια που κάνετε, αλλά δεν πιστεύω πως γίνεται… δουλειά έτσι. Με το να κάνεις κάποιος αίτηση (χωρίς να ξέρει αν θα γίνει δεκτός) δεν αλλάζει κάτι. Θα χρειαστεί κάτι διαφορετικό (πέραν του ότι είναι αναγκαίο να δοθούν κάποια κίνητρα και ίσως να πέσει το κόστος συνδρομής), κάτι που θα κάνει τον κόσμο της ομάδας μας να πάει να γίνει μέλος. Εγώ από την πλευρά μου θεωρώ πως για να αλλάξει κάτι πάνω στο θέμα αυτό, χρειάζεται το ίδιο το σωματείο να διοργανώσει μια εκδήλωση για εγγραφή μελών. Όχι εκστρατεία, αλλά μια εκδήλωση όπου όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη θα πρέπει να παρευρεθούν και ΑΜΕΣΑ με τη συμπλήρωση για εγγραφή μέλους, και αφότου δύο ή περισσότερα υπάρχοντα μέλη τον προτείνουν και υπογράψουν την αίτηση, τότε να εγκριθεί, πληρώνοντας ασφαλώς και το κόστος που προνοεί το καταστατικό. Ο μόνος λόγος για να απορριφθεί μια αίτηση μέλους, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει το άτομα που την έκανε να μην είναι Ομονοιάτης ή στο παρελθόν να έχει… δημιουργήσει κακό στο σύλλογο.

Ακόμη και εάν τα πιο πάνω αποτελέσουν γεγονός, πάλι θα χρειαστούν περισσότερα πράγματα. Θεωρώ πως το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, πόσα μέλη έχει το σωματείο, πόσοι πλήρωσαν τη συνδρομή τους και γενικά όλες τις πληροφορίες. ΤΙΠΟΤΑ δεν πρέπει να είναι κρυφό μεταξύ των μελών-που όλα, ακόμη και εκλεγμένα στο ΔΣ, έχουν την ίδια… αξία!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Τ. Χ”Γεωργίου