Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Για διαβάστε μια ιδέα

Για διαβάστε μια ιδέα

img_2222


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Βλέποντας πολλούς φίλους Ομονοιάτες διαφόρων ηλικιών, να θέλουν πραγματικά να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά αλλά να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν. Ακούγοντας την Διοίκηση να ζητά για ακόμα μια φορά την οικονομική στήριξη από τον κόσμο με στόχο την συμπλήρωση του φακέλου για τα κριτήρια Σεμπτεμβρίου. Έχοντας την πίστη στην ανθρωπιά και την λεβεντιά του Μεγάλου Πράσινου Λαού παραθέτω παρακάτω μια ιδέα που πιστεύω παντρεύει τα πιο πάνω δεδομένα σε πράξη και έχει αρκετές προοπτικές επιτυχίας.

Συχνά πυκνά η διοίκηση εκδίδει λαχεία εισφοράς με πλούσια δώρα, μεγαλύτερης και μικρότερης αξίας. Φυσικά, ουδέποτε τα δώρα αυτά αποτέλεσαν το βασικό κίνητρο του κόσμου για την αγορά των λαχνών, αλλά η άσβεστη αγάπη του για την Ομάδα του.

Πυρήνας της ιδέας που παραθέτω είναι ο εξής:
Αυτή την φορά το Σωματείο θα μπορούσε να εκδώσει λαχνούς αλληλεγγύης (η όπως αλλιώς ας θέλει να τους ονομάσει) των οποίων τα συνολικά οικονομικά έσοδα να μετατραπούν σε εισιτήρια διαρκείας προς δυσπραγούντες Ομονοιάτες που αδυνατούν λόγω της οικονομικής τους κατάστασης να αγοράσουν. Αυτοί μπορεί να είναι πολύτεκνοι Ομονοιάτες και τα παιδιά τους, μακροχρόνια άνεργοι, άποροι μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες. Ουσιαστικά δηλαδή θα αποτελέσει μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από Ομονοιάτες για Ομονοιάτες με σημαντικό οικονομικό όφελος και για το Σωματείο μας.

Τα θετικά της ιδέας που παραθέτω είναι πολυσύνθετα και πολλαπλά. Θα παραθέσω μερικά από τα πιο κύρια.
– Οικονομική ενίσχυση του σωματείου σε μια “νεκρή” περίοδο από πλευράς εσόδων.
– Μεγαλύτερη μαζικότητα στις κερκίδες του ΓΣΠ σε κάθε αγώνα με ότι θετικό συνεπάγεται και στο αγωνιστικό κομμάτι, με την ώθηση που θα δίνεται στους παίχτες.
– Ευκαιρία σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα από το γήπεδο ξεφεύγοντας για λίγη ώρα από τα αυξημένα και πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η οικονομική (και όχι μόνο) κρίση στον τόπο μας.
-Ισχυρό κίνητρο από τον Λαό να συμμετάσχει στην προσπάθεια αφού από αυτή την ενέργεια θα επωφεληθούν άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Δεν ξέρω αν οι κανόνες του Marketing είναι συμβατοί με την ιδέα που παραθέτω αλλά η ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη ειδικά στις μέρες μας το επιβάλλει. Υπάρχει χρόνος μέχρι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου που είναι ο πρώτος αγώνας για την ομάδα μας στο ΓΣΠ και μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε.

Αναφορικά με το διαδικαστικό μέρος της ιδέας-πρότασης, μπορεί να τύχει περισσότερης και βαθύτερης επεξεργασίας και μελέτης από την Διοίκηση ώστε να διασφαλιστεί ότι η υλοποίηση της θα γίνει με τρόπο διαφανή και αξιοκρατικό. Με σκοπό, τα εισιτήρια διαρκείας να φτάσουν σε αδέρφια μας που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Υ.Γ. Ο Πράσινος Λαός μπορεί να πρωτοτυπήσει θετικά ακόμα μια φορά αλλά και να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό.

Από: Βασίλη.Β. οπαδό Ομόνοιας.