Home ΑΡΧΕΙΟ SNIPER Η προκατάληψη, δεν δημιουργήθηκε από το τίποτα

Η προκατάληψη, δεν δημιουργήθηκε από το τίποτα

sniper


Το θέμα έτσι κι αλλιώς δεν μας αφορά τόσο, αφού είναι μεταξύ ΑΕΛ και Αποέλ. Χαίρομαι λοιπόν που από σήμερα, το omonoianews απέχει από τις συζητήσεις περί αυτού. Ελπίζω πως και τις επόμενες μέρες συνειδητά  θα απέχει από το γαϊτανάκι της τρέλας που πρόκειται να στηθεί από ενδιαφερόμενους και μη. Αυτό το κομμάτι το γράφω, για να αναφερθούν κάποιες αλήθειες για γενικό προβληματισμό. Κι ελπίζω πως θα τις διαβάσουν όσοι μου κάνουν τη τιμή, χωρίς χρωματισμένες παρωπίδες.

Ξεκινώ καταρχάς από το προφανές: Εκείνο που ενόχλησε με την διακοπή του ντέρμπι που θα έκρινε τον πρωταθλητή, δεν ήταν η διακοπή αυτή καθ’αυτή, στο τέλος της ημέρας, ίσως να ήταν και ορθή. Ήταν η επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών, ή αν θέλετε η επιλογή στον τρόπο που θα ερμηνευτούν που ενόχλησε. Αλλιώς ερμηνεύονται οι νόμοι όταν αφορούν συγκεκριμένες ομάδες, αλλιώς όταν αφορούν άλλες και το παράδειγμα του Γιωργαλλίδη ήταν εκεί να μας το θυμίζει. Δεν κρίνω σε καμία περίπτωση τη διακοπή του παιχνιδιού, από τη στιγμή που τραυματίστηκε ένας άνθρωπος (αν και έχω την εντύπωση πως πουθενά στην προκήρυξη δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο..), κρίνω την διαφορά αντιμετώπισης, κρίνω και το θέατρο του παραλόγου που στήθηκε από τις 2 ομάδες μετά το τέλος του ματς. Συγγνώμη κ. Δώνη, αλλά το να μας λέει ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και της Λάρισσας, που δούλεψε τελοσπάντων στην Ελλάδα, ότι έζησε συνθήκες ζούγκλας, προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Αυτά στην Ελλάδα σου τα έκαναν μέχρι να επιβιβαστείς στο πούλμαν για να πας γήπεδο.

Πέραν τούτου, σε όλους αυτούς που εκπλάγηκαν από το γενική κατακραυγή σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας, λέω απλά πως η προκατάληψη δεν δημιουργήθηκε από το τίποτα. Δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι μεγαλομέτοχος της συγκεκριμένης ομάδας. Δημιουργήθηκε από την παρουσία διαιτητών στην κερκίδα της σε πάμπολλες περιπτώσεις, για να πανηγυρίσουν τίτλους της. Δημιουργήθηκε από την προσωρινή κώφωση και τύφλωση των παρατηρητών όταν οπαδοί της υψώνουν ναζιστικά σύμβολα ή κάνουν ήχους μαϊμούς.  Δημιουργήθηκε από υψώματα σημαίας (καλημέρα κ. Χαπέσιη) που έκριναν πρωταθλήματα. Μην μας το παίζεται λοιπόν έκπληκτοι. Ξέρετε γιατί αντιδρά όλη η Κύπρος κι ας πιστεύετε πως αυτή τη φορά έχετε δίκαιο.