Home TOP NEWS Για αυτό έχουν συναινέσει για 14 ομάδες…

Για αυτό έχουν συναινέσει για 14 ομάδες…

synelefsikop (1)


Από χθες το βράδυ ακούγονται πολλά για τις θέσεις των μεγάλων σωματείων στο θέμα της αύξησης των ομάδων στην Α’ κατηγορία. Στη συνέλευση της ΚΟΠ, ο πρόεδρος της εταιρείας του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, δήλωσε ότι το σωματείο του είναι εναντίον της απόφασης αυτής. Επί της ουσίας, ο κ. Κίρζης θέλησε η θέση του να καταγραφεί έτσι ώστε να ανακοινωθεί ότι η απόφαση για 14 ομάδες δεν ήταν ομόφωνη. Η αλήθεια είναι όμως ότι και άλλα σωματεία, μόνο τα μεγάλα, δεν ήταν υπέρ της αύξησης των ομάδων όμως από τι στιγμή που το σχέδιο θα περνούσε με πλειοψηφία δεν θέλησαν να μεγαλοποιήσουν περισσότερο το θέμα.

Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αντίθεση μας με τη αύξηση των ομάδων και το δείξαμε. Αρχικά τα μηνύματα που παίρναμε από τη διοίκηση ήταν πως και αυτή αρνητική στάση θα κρατούσε. Εν τέλη συγκατένευσε στην αύξηση κάτι που προκάλεσε ερωτηματικά. Επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις…

Η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πως άκουσε τις ανησυχίες των μικρών σωματείων, ιδιαίτερα των προσφυγικών, που ζητούσαν την αύξηση κατανοώντας τις ανησυχίες τους όσον αφορά τη βιωσιμότητα τους. Οι “μικροί” παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι στα επόμενα τρία χρόνια που θα έχουμε 14 ομάδες στην Α’ κατηγορία θα καταφέρουν με τη μείωση των προϋπολογισμών να εξοφλήσουν τα χρέη τους, με κύρια έσοδα τα χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποφάσισε με βασικό κριτήριο το καλό όλων των ομάδων και του Κυπριακού ποδοσφαίρου.