Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Το κεντρί: Οι δευτεροτρίτοι και ο βόθρος

Το κεντρί: Οι δευτεροτρίτοι και ο βόθρος

kentri


Είναι πλέον γεγονός. Το κυπριακό πρωτάθλημα έπιασε πάτο. Την Κυριακή διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, 3 ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες για πρωτάθλημα και ο Χατζηλιασής (δημοσιογράφος πλέον) έπαιρνε χθες το βράδυ τηλεοπτικές συνεντεύξεις από τους παίχτες του παραρτήματος, ρωτώντας τους πώς νιώθουν για την κατάκτηση του double!

Άλλο ένα πορτοκαλί πρωτάθλημα μένει στην ιστορία, όχι σαν «πρωτάθλημα Αποέλ», αλλά σαν «πρωτάθλημα Σκάμπη, Βασίλη, Μασιά, Νικολαΐδη και Τράττου». Για να δείτε σε ποιο σημείο έχει φτάσει το δύσμοιρο ποδόσφαιρό μας, όλες οι ομάδες πλην του παραρτήματος της ΚΟΠ, κινούν γη και ουρανό πριν τα παιχνίδια τους με το Αποέλ για να τους βάλουν τον Τράττο, και καλά ως τον μόνο, όχι που θα τους παίξει 50-50 (δεν υπάρχει Κύπριος διαιτητής του 50-50 με αντίπαλο το Αποέλ), αλλά που δεν θα τους σφάξει. Ε λοιπόν, πάει του κώλου κι αυτό το παραμύθι. Το πέναλτυ τίτλου που έδωσε το περασμένο Σάββατο ο παπάς της «μάγκισσας της Νότιας» (όπως έλεγαν οι ίδιοι στις 28/2/15) μας θύμισε ξανά ποιος είναι ο Τράττος. Είναι αυτός που ήρθε εντεταλμένος και κατάπιε 4 εξόφθαλμα πέναλτι στο ΟΜΟΝΟΙΑ – Παραλίμνι για να μας κόψει το πρωτάθλημα. Είναι αυτός που λίγα χρόνια αργότερα έσφαξε εξόφθαλμα την Αέλ στον τελικό με την Πέγεια, με αποτέλεσμα αν ήθελε να ταξιδέψει στην Πάφο, θα έπρεπε να πάει μέσω Μόρφου. Είναι αυτός που στο προηγούμενο ματσάκι, όταν η ομάδα της ΚΟΠ τα είχε χαμένα, την έβαλε στο παιχνίδι με ένα πέναλτι που δεν θα έδινε ούτε ο Μανιταράς.

Δεν ξέρω ποιον να λυπηθώ περισσότερο. Τη μια λυπούμαι τους Αεκτζήες, τους οποίους προειδοποίησα, αλλά δεν μου εκροστήκαν. Τους έλεγα να κάμουν πόλεμο να τους φέρουν ξένο διαιτητή (σήμερα θα ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα). Το τραγικό είναι ότι ενομίσαν ότι εδυναμώσαν παρασκηνιακά επειδή επιάαν δύο σφυρίγματα με τον Απόλλωνα. Σας έχω νέα: το κούντημα τα πήρατε για να κόψει ο Απόλλωνας πίσω από το παράρτημα. Δεν πειράζει, να το θυμάστε το καλοκαίρι, όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσετε τον Κουτοκούμνη για πρόεδρο της ΚΟΠ.

Λυπούμαι και τους Απολλωνίστες. Όταν έβλεπαν τι σφυρίματα έπιαναν στο ΓΣΠ μαζί μας, ενομίσαν ότι ο Κουτσοκούμνης θα φκει πας το πόντιουμ και να τους λούννει σιαμπάνιες πας την τζιεφαλήν. Η σφαγή σας με την Άεκ (στο παιχνίδι που χάθηκε στην ουσία το πρωτάθλημα), ήταν απλά μια υπενθύμιση αγαπητοί μου Απολλωνίστες, για το τι πρέπει να κάμετε στις εκλογές του καλοκαιριού.

Τελικά φίλοι αναγνώστες, πιο πολύ μας λυπούμαι εμάς. Μέσα στα χίλια τόσα προβλήματα μας, θα παίρναμε πρωτάθλημα και δεν θα έπαιρνε χαπάρι κανένας. Εδώ η ευθύνη βαραίνει πρώτα και κύρια τη Διοίκησή μας. Άφησαν την ομάδα απροστάτευτη και την έστειλαν τίτσιρη στα αγγούρκα να δώσει 2 ματς τίτλου με διαιτητές τον Βασίλη και τον Σκάμπη. Αγαπητή Διοίκηση, ποτέ ξανά εφυσηχασμός. Όχι δεν πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να φάμε τον Κουτσοκούμνη θα αγιάσει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” και η μη εκλογή του καρεκλοκένταυρου Αποελίστα θεωρώ ότι θα αποτελέσει το πρώτο βήμα προς την κάθαρση. Προς ένα πρωτάθλημα που θα τραβά τον κόσμο στο γήπεδο και δεν θα τον διώχνει μακριά από αυτό. Προς ένα πρωτάθλημα που δεν θα είναι προ-αποφασισμένος ο πρωταθλητής και θα παλεύουμε οι υπόλοιποι για τις δευτεροτρίτες θέσεις.

Για αυτό αγαπητή Διοίκηση, μην κοιμηθείς τον ύπνο του δικαίου και μη βάλεις ξυπνητήρι μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Οι άλλοι δουλεύουν εδώ και μήνες. Η δικιά τους εδραίωση επί των χρυσών καρεκλών συνεπάγεται περαιτέρω εδραίωση του παραρτήματος της ΚΟΠ. Βοηθήστε επιτέλους να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο μας από τον βόθρο Αποέλ.

ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το τέλος.

Το κεντρί.

Υ.Γ: Πριν η στήλη σας εγκαταλείψει για το καλοκαίρι, επιτρέψτε μου 3 αποχαιρετηστήρια υστερόγραφα.

Υ.Γ.1: Δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω τη Διοίκηση. Μια όμως και βγήκε προς τα έξω αυτό το θέμα, ας το σχολιάσουμε για χάρην συζήτησης: ούτε να διανοηθείτε να ξηλώσετε τον κορμό της ομάδας. Ο κόσμος κουράστηκε με τις μειώσεις συμβολαίων, τους παίχτες που προπονούνται μόνοι τους και τα στησίματα της ομάδας από μηδενική βάση. Έχουμε ομάδα: να τη δυναμώσουμε, όχι το αντίθετο. Και προς Θεού, είναι το λιγότερο γελοίο, παίχτες που ήρθαν πέρσι στην ομάδα, να συζητείται έστω ως φήμη το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής συμβολαίων λόγω μείωσης του budget. Δεν είναι το ίδιο ΔΣ που τους έφερε το καλοκαίρι; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Υ.Γ.2: Πέρσι έτσι καιρό πάλε, έππεσε μια και μοναδική φωτοβολίδα πας το πόιν του Κακά και ο Μανιταράς έπιασεν την ομάδαν άρον άρον, εκλείωσεν την μες τα αποδυτήρια και με την ανοχή της ΚΟΠ εκανόνισεν τα να μεν ξαναρχίσει ο αγώνας ποττέ. Ούτε εκκενώσεις εμετρούσαν τότε, ούτε τίποτε. Μάλιστα έκαμνεν τζιαι δηλώσεις ότι υπάρχουν κανονισμοί και πρέπει να τηρούνται. Εψές εππέσαν καμιάν θκιακοσιάν φωτοβολίδες, καρέκλες, πέτρες, άψαν φωθκιές, έκαμνεν ντου η Αστυνομία πας τες κερκίδες τζιαι εψέκαζεν τον κόσμο, κοινώς εγίνετουν της πουτάνας. Και η Διοίκηση τους έκαμνεν επίσημες δηλώσεις στο Μega ότι “το Αποέλ θέλει να συνεχιστεί το ματς διότι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στις αίθουσες”. Τα σχόλια δικά σας. Απλά για να θυμόμαστε (όλοι μας) με τι ανθρώπους έχουμε να κάμουμε.

Υ.Γ.3: Όλα τα λεφτά του τελικού ήταν το ύφος του Λάνιγκ, όταν ο Τσέχος του έφκαλεν κίτρινη που το κάρτον. Καλό καλοκαίρι.