Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Γκολ Στη Ζωή» με Τζίμη και Παναγή

«Γκολ Στη Ζωή» με Τζίμη και Παναγή

 


Το «Γκολ στη Ζωή» είναι ο πρώτος, για τα δεδομένα της Κύπρου, Φιλανθρωπικός-Εθελοντικός Οργανισμός Ποδοσφαιριστών. Είναι μια ιδέα που προήλθε από το σώμα των ποδοσφαιριστών σε Παγκύπρια βάση.

Ιστορικό Ίδρυσης

Το «Γκολ στη Ζωή» πήρε σάρκα και οστά στις 12 Ιανουαρίου 2017, μία ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο μας, όταν τα είκοσι δύο ιδρυτικά του μέλη, από όλες τις πόλεις της Κύπρου (εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλες τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας), συγκεντρώθηκαν και υπέγραψαν το καταστατικό του νεοσύστατου Σωματείου και ψήφισαν το Δ.Σ., το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τη δράση και τις ενέργειές του.

Το ποδόσφαιρο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο παγκοσμίως, πόσο μάλλον για την Κύπρο μας. Το «Γκολ στη Ζωή» χρησιμοποιεί την δυναμική που έχουν οι ποδοσφαιριστές, σαν άτομα που έχουν επιρροή και στοχεύει μέσω της δράσης τους, να επηρεάσουν θετικά τα στρώματα της κοινωνίας και να ενδυναμώσουν ποικιλότροπα άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά και να στείλουν σημαντικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το «Γκολ στη Ζωή» αποτελεί σωματείο που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ως νομικό πρόσωπο διέπεται από τις διατάξεις του καταστατικού του καθώς και τις πρόνοιες της νομοθεσίας μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Μέλη του «Γκολ στη Ζωή» είναι Κύπριοι ή ξένοι ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία ή παλαίμαχοι, ηλικίας πάνω από 18 χρόνων, οι οποίοι είναι εγγραμμένοι στο Μητρώο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους σκοπούς του Σωματείου. Στα ιδρυτικά μέλη είναι οι Δημήτρης Χριστοφή και Κωνταντίνος Παναγή.

Δημοσιογραφική διάσκεψη του οργανισμού θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας την Δευτέρα 24 Απριλίου στην 13:00.

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και ενημέρωση γύρω από την ίδρυση του «Γκολ στη Ζωή» καθώς επίσης και αναφορά στον σκοπό, το όραμα, την αποστολή του κινήματος και το πλάνο δράσης. Τα Μ.Μ.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν δηλώσεις.

Το «Γκολ στη Ζωή» είναι το πρώτο, για τα δεδομένα της Κύπρου, Φιλανθρωπικό-Εθελοντικό Κίνημα Ποδοσφαιριστών. Είναι μια ιδέα που προήλθε από το σώμα των ποδοσφαιριστών σε Παγκύπρια βάση.

Παρών θα είναι τα ιδρυτικά μέλη του «Γκολ στη Ζωή» όπως επίσης και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές. Το «Γκολ στη Ζωή» πήρε σάρκα και οστά στις 12 Ιανουαρίου 2017, μία ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρό μας, όταν τα είκοσι δύο (22) ιδρυτικά του μέλη, από όλες τις πόλεις της Κύπρου (εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι), συγκεντρώθηκαν και υπέγραψαν το καταστατικό του νεοσύστατου Σωματείου και ψήφισαν το Δ.Σ., το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τη δράση και τις ενέργειές του.