Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 43 χρόνια από το πραξικόπημα

43 χρόνια από το πραξικόπημα

Σαραντατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 15 Ιουλίου 1974. Την μέρα αυτή η ΕΟΚΑ Β’ μαζί με τη Χούντα των Αθηνών πραγματοποίησε πραξικόπημα που κατέλυσε την Κυπριακή Δημοκρατία. Το πραξικόπημα ουσιαστικά έστρωσε κόκκινο χαλί για την εισβολή των Τούρκων.


Από το πρωί, όπως κάθε χρόνο, τα κόμματα καταδικάζουν με ανακοινώσεις τις μαύρες επετείους υπογραμμίζοντας. Όπως πάντα τονίζεται η ανάγκη για δικαίωση όμως για χρόνια οι ενόχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όχι μόνο αυτό, αλλά παίρνουν και θάρρος από την ατιμωρησία και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να παραχαράξουν την ιστορία, αν και οι συνέπειες του πραξικοπήματος και της εισβολής είναι εκεί να μας υπενθυμίζουν τι έγινε.

Το πρωί τελέστηκαν μνημόσυνα για τους δολοφονηθέντες στο πραξικόπημα και τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής.Στις έντεκα θα αρχίσει έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της βουλής για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής. Στις 8 και 20 ώρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος ήχησαν οι σειρήνες.

υ.γ.1. Απλή υπενθύμιση σε συγκεκριμένα ΜΜΕ πως σήμερα, είναι η μέρα που έγινε το πραξικόπημα και όχι η εισβολή. Μιλάτε ανοιχτά για αυτούς που έπιασαν από το χεράκι τους Τούρκους.

υ.γ.2. Εμετό προκαλεί η κίνηση του ελάμ να καταθέσει στεφάνι. Εκεί έφτασαν τα πράγματα από την ατιμωρησία.

υ.γ.3. Η πιο κάτω φωτογραφία για να μην ξεχνιόμαστε