Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Το παρασκήνιο… πίσω από το πανό

Το παρασκήνιο… πίσω από το πανό

 


Το παρασκήνιο πίσω από το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας μας στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση στο “Δασάκι”:

«Η προκλητική και απαράδεκτη απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δίνοντας εντολή να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, άναψε ξανά φωτιές στην Μέση Ανατολή.

Ήδη αρκετοί Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τον Ισραηλινό στρατό και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από πραγματικά πυρά, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας. Αποκορύφωμα της κτηνωδίας τους είναι η εν ψυχρώ δολοφονία Παλαιστίνιου ακτιβιστή με σφαίρα στο κεφάλι, ο οποίος είχε χάσει και τα δυο του πόδια σε μια αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, το 2008.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απροκάλυπτα όχι μόνο νομιμοποιεί την διαρκή σφαγή και την επέκταση της κατοχής εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, αλλά εντείνει την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προς τη κατεύθυνση αυτή και διαλύει οποιαδήποτε προσπάθεια για ειρηνική επίλυση που δήθεν επιθυμούν οι ΗΠΑ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή να δημιουργήσουν μια αποσταθεροποιητική κατάσταση με πολέμους και συγκρούσεις μεταξύ κρατών και λαών, ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα στο πανό που σηκώσαμε προχτές στο γήπεδο, θέλουμε να εκφράσουμε όχι μόνο την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και τον δίκαιο αγώνα τους, την οργή μας για τις κινήσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ , αλλά και την αντίθεση μας στην πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης που γίνεται υπηρέτης των φονιάδων ιμπεριαλιστών, συνεργαζόμενη ακόμα και στρατιωτικά με το Ισραήλ.

Εξάλλου ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου- Ισραήλ υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ, έχει μεταξύ άλλων, στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μόνη ελπίδα για ειρήνη και δικαιοσύνη στην περιοχή, είναι ο συντονισμός των επαναστατικών δυνάμεων, η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη προς τα απελευθερωτικά λαϊκά κινήματα και ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και εθνικισμό. Να κλείσουν οι βάσεις του θαΝΑΤΟυ σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ».