Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Κύπριος εμπλέκεται σε στημένα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Στόικα

Κύπριος εμπλέκεται σε στημένα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Στόικα


Σε πολλές αποκαλύψεις προχώρησε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Gazeta Sporturilor ο ποδοσφαιριστής Αλίν Στόικα. Ο Ρουμάνος αναφέρθηκε στο μεγάλο σκάνδαλο του Ιανουαρίου του 2017, όταν και βγήκαν στη φόρα στημένοι φιλικοί αγώνες που διεξάγονταν στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, στους ποδοσφαιρικούς αγώνες εμπλέκονταν διαιτητές-μαϊμού με πλαστά διαβατήρια, που άλλαζαν μέχρι και εξωτερική εμφάνιση για να μην κινούν τις υποψίες. Μάλιστα, ο ίδιος ο Στόικα φαίνεται να παραδέχτηκε ότι υπήρξε διαιτητής σε έναν τέτοιο αγώνα, αναφέροντας ότι η μεγάλη ανάγκη που είχε για χρήματα για να σώσει τον πατέρα του από τον καρκίνο, τον ώθησαν να παρανομήσει.

Στις καταγγελίες του εμπλέκει έναν Ελλαδίτη μάνατζερ, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με το σύστημα, ενώ στην Κύπρο, τον έλεγχο των σικέ παιχνιδιών τον είχαν Κιρίλς Γκριγκόροβς (Λετονός αμυντικός) και ένας Κύπριος που δεν αναφέρει το όνομα του.

Δεν περιμέναμε βέβαια τον Αλίν Στόικα να μας πει για τα στημένα στο ποδόσφαιρο, αλλά το ότι επιλέχθηκε η Κύπρος για το συγκεκριμένο κύκλωμα, φανερώνει τη διαφθορά που υπάρχει στη χώρα. Για πολλοστή φορά…

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο της Goal για το θέμα εδώ.